Zaalhandbal: DSOV verliest in Amsterdam van Westside-3

30 januari 2012 om 00:00 Nieuws

VIJFHUIZEN - De dames van DSOV uit Vijfhuizen wisten dat zij zaterdagavond 28 januari een zeer gemotiveerd derde team van Westside uit Amsterdam tegenover zich zouden krijgen. De ploeg uit Amsterdam had zich eerder dit seizoen vergist in de aanvangstijd voor hun uitwedstrijd tegen DSOV en kon daardoor niet op tijd in de Spaarnehal zijn. De wedstrijd eindigde daardoor in een reglementaire 10-0 overwinning voor DSOV.

Rinus van 't Schip: "Dat Westside het DSOV wel heel moeilijk wilde maken werd al snel duidelijk. De keepster en twee speelsters van de eerder door Westside-1 gespeelde wedstrijd werden ook ingezet in het team van Westside-3. Er werd in een hoog tempo gespeeld en al snel zag het er naar uit dat DSOV een moeilijke avond zou krijgen. De gastvrouwen zetten goed druk op de defensie van DSOV en wisten al snel openingen te vinden.

Gaandeweg kwamen de dames uit Vijfhuizen beter in hun spel en wisten mede door toedoen van Angelique van der Wal aansluiting te houden met de thuisspelende ploeg. Westside bleef het de bezoeksters lastig maken en toen de scheidsrechter een vermeende goal van Westsite ook nog goedkeurde brak het verzet van DSOV even. De thuisspelende ploeg vergrootte intussen hun voorsprong naar 4 doelpunten. In de slotfase van de eerste helft herpakte DSOV zich weer en wist het verschil ondanks het missen van twee strafworpen terug te brengen naar een ruststand van 11-9.

Na de pauze startte DSOV met een iets agressievere dekking en hielden hiermee de schutters van Westside meer op afstand. Deze wijze van verdedigen kostte echter veel kracht. De passing in de aanval werd onnauwkeuriger en dat leidde tot veel balverlies. Westside profiteerde daar dankbaar van en bouwde hun voorsprong uit tot 6 doelpunten. DSOV startte een inhaalrace en het tempo ging verder omhoog. Aimee Kuipers fungeerde als aanjager in de aanval en langzaamaan kwamen de dames uit Vijfhuizen dichterbij.

Helaas bleven ook in slotfase van de wedstrijd een aantal 100% kansen onbenut. In de slotseconden verkleinde Claudia van Bakel de achterstand nog tot drie doelpunten, maar dit doelpunt werd buiten de reguliere tijd gescoord en de punten bleven uiteindelijk verdiend in Amsterdam. Eindstand: 22-18 .Doelpunten: Claudia van Bakel 5, Angelique van der Wal 3, Suzanne van Bakkum 3, Eline Doevedans 2, Rianne Muller 2, Hanneke Gorter 2 en Aimee Kuipers 1.

Zondagmiddag 5 februari spelen de dames van DSOV tegen FIQAS Aalsmeer. De wedstrijd begint om 13.35 uur."

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie