Nunchaku Do: Daniël Schoon van de De Jong Sports in topvorm

30 januari 2012 om 00:00 Nieuws

NIEUW-VENNEP - Op zaterdag 28 januari werden in IJsselmuiden de jaarlijkse Nunchaku-Do wedstrijden gehouden. Dit toernooi is bedoeld voor junioren tot 17 jaar en deelnemers die debuteren in wedstrijdverband. Sportschool De Jong Sports uit Nieuw-Vennep behaalde de meeste prijzen met als uitblinker de Venneper Daniël Schoon, die twee prijzen mee naar huis nam. Topper Ricardo de Jong deed deze keer niet mee, maar trad als teamcoach in de voetsporen van vader René.

René de Jong: "Al vroeg ging het team van leraar De Jong op pad naar IJsselmuiden. Met een zeer sterk team van enkele toppers bij de jeugd, maar ook flink wat nieuwe talenten werd de strijd aangegaan met deelnemers uit heel Nederland en Duitsland.

Kumite (sparren)

In de lengteklasse -1.45m werd de eerste prijs voor De Jong Sports binnengehaald. Jeroen Mense werd kampioen in deze kleinste klasse. In de iets langere klasse -1.55m werd Bas Kasperski tweede. Hij verloor nipt in de finale. In de Talentenklasse -1.65m stonden twee toppers van De Jong Sports tegenover elkaar in de halve finale. Het was Venneper Boris van der Drift, die nipt won van zijn dorps- en clubgenoot Michael van de Raad. Michael won knap het brons, de finale werd overtuigend gewonnen door Boris.

In de Koningsklasse -1.65 ging de strijd tussen drie leden van De Jong Sports. In een zinderende finale tussen Jochem van Oorschot en Tom Kasperski moest een verlenging de winnaar aanwijzen. Het was uiteindelijk de geroutineerde Tom die in de laatste seconden van de extra minuut het beslissende punt scoorde. Safouane Boukachar uit Nieuw-Vennep werd in deze titanenstrijd knap derde.

Venneper Daniël Schoon stond op dit toernooi voor het eerst met grote nunchaku's te vechten. In de voor hem nieuwe klasse -1.75m liet hij echter al zijn tegenstanders kansloos. Zonder tegenpunten - een unieke prestatie - won Daniël met een mooie ippon de finale. Bovendien mocht hij van de scheidsrechters - net als vorig jaar - de Stijlprijs voor beste techniek in ontvangst nemen.

Kata

Bij het onderdeel Kata veroverde Safouane Boukachar zijn tweede 3e plaats van de dag. Met vier 1e prijzen, twee 2e prijzen, drie 3e prijzen en de Stijlprijs was De Jong Sports de beste Nunchaku-school van de dag. Een zeer geslaagde dag voor de leden van De Jong Sports! Kijk voor informatie op www.dejongsports.nl of bel naar: (0252) 51 54 13."