Synchroonzwemmen: ZPCH synchroonzwemmen tweevoudig Nederlands kampioen - Synchrobokaal ook voor de Hoofddorpse afvaardiging

30 januari 2012 om 00:00 Nieuws

HOOFDDORP - Afgelopen weekend hebben de ZPCH-synchroonzwemsters de titel Nederlands kampioen gepakt op het onderdeel ploeg en duet. Zaterdag 28 januari zwommen zij in de voorrondes hun technische uitvoering. Op zondag 29 januari, in de finale, was het de beurt aan de vrije uitvoering. Naast de eerste plaats bij de ploegen en duetten werd in de categorie solo, nog een tweede, een derde en een zesde plaats bemachtigd.

Esther de Heij: "Zaterdagmiddag heeft de ZPCH-ploeg, bestaande uit Christel de Kock, Igna Vermeulen, Rynske Keur, Romy Keur, Melania Ebrahimi, Roelie Ootes, Christina Maat, Nienke Grun en Bojoura Spaargaren, zich in de voorrondes van hun beste kant laten zien. De technische kür werd door de juryleden als beste beoordeeld, waarmee de ploeg een voorlopige eerste plek pakte. Hiermee lieten ze de directe concurrentie, de Dolfijn uit Amsterdam en Cadans uit Nijmegen, achter zich.

Dit leverde een goede startpositie voor de finale op. Op zondagmiddag startte de ZPCH-ploeg als 9e van de 12 finalisten. Hier werd wederom de ploeg als beste beoordeeld door de jury. Het puntentotaal van de voorronde en de finale samen leverde ZPCH een totaal score van 77.7500 op. Deze score was ruim voldoende voor een gouden medaille en ze bleven daarmee voor op de ploeg van Cadans (Nijmegen) en de Dolfijn (Amsterdam).

Duet

Naast de ploeg startte ZPCH ook met een duet en individuele nummers op het NK. Het duet werd in de voorrondes vertegenwoordigd door Christel de Kock en Rynske Keur. Deze dames hebben het duet met ruime voorsprong de finale in gezwommen en stonden na de eerste dag op een voorlopige eerste plek. In de finale was het de beurt aan de zusjes Rynske en Romy Keur. Zij hebben het duet op de eerste plaats gehouden met een totaal punten aantal van 75.0833. Met deze punten bleef het duet de concurrentie (WVZ-Zoetermeer, Cadans-Nijmegen en de Dolfijn-Amsterdam) voor, waarmee een tweede gouden medaille voor ZPCH een feit werd.

Solo

De solistes Rynske Keur, Christel de Kock en Melania Ebrahimi zwommen zich in de voorronde en finale naar een respectievelijke 2e, 3e en 6e plek. De eerste plek op dit onderdeel ging naar de soliste van de Dolfijn. Dit onderdeel levert ZPCH, naast de twee gouden medailles, ook een zilveren en bronzen medaille op. Na twee jaar van afwezigheid op het NK, heeft ZPCH duidelijk laten zien nog steeds één van de topverenigingen in Nederland te zijn.

Aan het einde van het kampioenschap mocht ZPCH ook de Synchrobokaal in ontvangst nemen. Deze bokaal wordt uitgereikt aan de vereniging die tijdens de finales de hoogste score heeft behaald. Deze bokaal was een mooie afsluiting van een nationaal kampioenschap vol prijzen.

Interesse in synchroonzwemmen? Kijk eens op de website van ZPCH (www.zpch.nl). Het is altijd mogelijk om vier gratis proeflessen te volgen."