Zaalhandbal: HVN verspeelt kans op koppositie tegen NEA

30 januari 2012 om 00:00 Nieuws

NIEUW-VENNEP - Zondag 29 januari moesten de dames van HVN 'thuis' spelen in Badhoevedorp tegen op dat moment de koploper NEA uit Purmerend. Als HVN deze wedstrijd van NEA zou winnen, ging HVN deze ploeg voorbij en kwamen zij aan kop in de competitie.

Alexandra Buitenhuis: "HVN begint dan ook rustig in haar spel en kunnen zij voor het eerst sinds een aantal weken weer beschikken over hun volledige team. Door de bal rustig rond te laten gaan en te wachten op de gaten in de verdediging van NEA lukt het HVN om langzaamaan uit te lopen. NEA laat zich echter niet kennen en weet wel bij te blijven met scoren. Zo gaat de wedstrijd dan ook met een stand van 5-3 de rust in.

Na de rust lukt het HVN om dan nog uit te lopen naar een verschil van drie doelpunten, echter daarna lijkt HVN de wedstrijd volledig weg te geven. NEA kan via een aantal break-outs scoren en blijft HVN achter met de tegendoelpunten. Na twee strafworpen over en weer en een laatste doelpunt van NEA eindigt de wedstrijd in 8-9 voor NEA. Voor HVN een zuur verlies, mede gezien de zware uitwedstrijden die voor hen nog op het programma staan."

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie