Judo: Jeroen Meekel, Sabine Vermeulen en Biko Vos van Judo Yushi naar NK junioren tot 20 jaar in Nijmegen

30 januari 2012 om 00:00 Nieuws

NIEUW-VENNEP - Judo Yushi heeft goed gescoord op het kampioenschap van Noord-Holland tot 20 jaar. Van de zes deelnemers die namens Judo Yushi deelnamen stonden er vijf bij de beste drie en plaatsten zich drie judoka's voor het NK.

Barry Piroli: "Biko Vos behoort momenteel tot de beste judoka's van Nederland in de klasse tot 100 kg en plaatste zich automatisch voor het NK. In de klasse tot 81 kg plaatste Jeroen Meekel zich met een knappe tweede plaats. Jeroen was de eerste ronde vrijgeloot en won zijn tweede wedstrijd met vol punt door een offerworp. In de derde ronde ontmoette hij een tegenstander die niet veel deed dan Jeroen afhouden; die kreeg drie oplopende straffen, waardoor Jeroen voor de titel mocht strijden.

Die wedstrijd verloor hij door een overname. In de strijd voor de tweede en derde plaats kon Jeroen een NK-plaats afdwingen. Dat lukte vrij eenvoudig; na de eerste aanval ging Jeroen naar ne-waza en zette meteen een sankaku houdgreep aan. Die hield hij vast voor vol punt, waardoor de tweede plaats en een NK-plaatsing een feit was.

In de klasse tot 55 kg is Christiaan Koopstra eerstejaars in deze leeftijdsklasse. Christiaan won zijn eerste twee wedstrijden overtuigend voortijdig met vol punt door schouderworpen. De strijd om het kampioenschap verloor Christiaan. Hij kwam op achterstand door straf en kon dit niet goed maken. Ook de strijd voor de tweede of derde plaats was spannend en werd pas in de verlenging beslist door oplopende straffen. Christiaan werd derde van Noord-Holland.

Bij de dames tot 63 kg plaatste Sabine Vermeulen zich voor het NK. Sabine won twee wedstrijden met vol punt door een heupworp en oplopende straf. Alleen de strijd om het kampioenschap kon Sabine niet winnen. Sabine werd tweede en dwong daarmee een NK-plaats af.

Tot 70 kg stond Denise Bouchier op het podium. Denise behaalde na vier partijen de derde plaats. Coach Barry Piroli was zeer tevreden. Vijf podiumplaatsen op zes deelnemers en drie NK-plaatsen is een zeer mooi resultaat. Het NK vindt over twee wekenplaats in Nijmegen."