Bakkerij Gorthuis helpt groep 8 aan 1.500 muffins voor Kika

31 januari 2012 om 00:00 Nieuws

HOOFDDORP - Het begon eind vorig jaar allemaal met een artikel dat Manon Jurjens van huis meenam naar haar medeleerlingen van groep 8 van basisschool De Wijngaard. Maandagmiddag werd een soort tussenstop gehouden bij Bakkerij Gorthuis aan de Kruisweg. Hij heeft maar liefst 1.500 muffins gebakken voor Kika.

Maar het begon dus allemaal met het artikel van Manon. Daarin werden lezers opgeroepen om in actie te komen voor KiKa, de afkorting voor Kinderen Kankervrij. Manons klasgenoten reageerden meteen enthousiast en al snel bedacht de groep van juf Leonie een plan om zoveel mogelijk geld op te halen voor dit goede doel.

Ze noemden de actie 'KiKa Bakkers', want de kinderen wilden zoveel mogelijk cakejes klaarmaken en die dan verkopen. In januari, na de vakantie, gingen ze langs vrienden, familie en buren met de vraag wie er cakejes wilden kopen. Maar ook op de school zelf konden cakejes besteld worden.

De enthousiaste verhalen van de kinderen leverden echter zoveel bestellingen op dat ze onverwachts voor een probleem kwamen te staan: hoe konden ze zoveel cakejes klaarmaken. Het antwoord komt van bakker Gorthuis aan de Kruisweg. Zodra ze daar het verhaal van Kika en de cakejes hoorden, werden ze meteen enthousiast. "Daar moet je je toch voor inzetten", was de reactie. Met als resultaat dat er maar liefst 1.500 muffins klaargemaakt zijn voor de verkoop.

Maandag bracht de groep, op de fiets, een bezoek aan de bakkerij. En ondanks de kou wilde iedereen op de foto met, uiteraard, een aantal schalen vol muffins. Met voorop Manon, want dankzij haar initiatief ging groep 8 aan de slag en organiseert bakker Gorthuis van 6 tot 11 februari een 'eigen' muffin-verkoopactie. Met de afspraak dat van elke verkochte muffin 20 eurocent naar Kika gaat.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie