Bert van Leeuwen laat mensen sorry zeggen in de Vier Meren

31 januari 2012 om 00:00 Nieuws

HOOFDDORP - Het EO programma 'Het Familiediner' heeft woensdag 1 februari voor langere tijd in het centrum van Hoofddorp gestaan met de 'Sorry Limousine'. Mensen die iets goed te maken hebben, of sorry tegen iemand willen zeggen konden instappen om een videoboodschap achter te laten. De beelden worden medio mei uitgezonden.

"Mevrouw, ik heb hier een paar leuke dinerbonnen. Daar wil ik van af. Is er iemand tegen wie u 'sorry' zou willen zeggen?'' EO-presentator Bert van Leeuwen heeft het deze woensdag rondom het lunchuur best druk. De Vier Meren loopt langzaam vol met mensen die van hun pauze willen genieten.

Wie weet lopen daar wel de nodige kandidaten bij voor zijn populaire programma 'Het familiediner'. Vast onderdeel is de Sorry-Limo, die prominent klaar staat, maar bij deze openbare biechtstoel melden nog niet veel kandidaten. Ook de aangesproken mevrouw zegt 'neen'. "Op tv? Dat wil ik absoluut niet!'

Natuurlijk geeft het EO-team het niet op. "Het is nog vroeg'', weet Bert van Leeuwen. "In de loop van zo'n woensdagmiddag wordt het steeds drukker. Onze ervaring heeft geleerd dat er altijd wel mensen zijn, die iets waar ze mee rondlopen op deze manier kwijt willen. Onze dinercheque helpt beslist een handje. Waar die in te wisselen is? Dat hangt een beetje af van hun woonplaats en wat daar zoal de mogelijkheden zijn. Onze Sorry-Limo staat hier vandaag niet voor niets: zeker weten. Wanneer de opnames worden uitgezonden? We zijn net gestart met een nieuwe serie. Ik denk dat Hoofddorp in mei aan de beurt zal zijn.''

Presentator Bert van Leeuwen probeert met het televisieprogramma te bemiddelen tussen ruziënde familieleden. Soms kunnen de gemoederen zo hoog oplopen dat communicatie niet meer mogelijk blijkt en moet er ingegrepen worden. Via een dineruitnodiging probeert Bert de families weer één tafel te krijgen.

Naast het familiediner zelf, rijdt er een 'sorry limousine' door het land. Hier kunnen mensen instappen die ergens spijt van hebben en een sorry videoboodschap achterlaten.

Op de tweede foto stappen Roy, Fabrisio, Koen en Jamie in. Waarom en tegen wie zij sorry zeggen, is medio mei wellicht te zien.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie