Gebroeders Post al jaren een vertrouwd adres voor sieraden en uurwerken

15 februari 2012 om 00:00 Ondernemend

BADHOEVEDORP - Juwelier Post is al meer dan 65 jaar een begrip in Badhoevedorp. In april 1946 begonnen door vader Post, wordt de juwelierszaak op de Pa Verkuijllaan 25 inmiddels een aantal decennia gerund door de drie broers Harry, Hein en Frits Post.

"Wij zijn alle drie in de voetsporen van onze vader getreden, want het juweliersvak is een mooi vak. Dankzij een goede onderlinge samenwerking en werkverdeling hebben wij de zaak van onze vader kunnen continueren en verder uitbouwen'', vertelt Frits Post. In het pand dat drie etages telt heeft iedere broer z'n eigen domein. Op de begane grond bevindt zich de juwelierswinkel die onder leiding staat van Harry Post. Het assortiment bestaat uit nieuwe, modieuze bijoux van bijvoorbeeld het merk Tedora. Behalve trendy sieraden, heeft Juwelier Post ook veel occasionsieraden in de collectie waartussen prachtige antieke en unieke ringen of colliers gevonden kunnen worden. Ook de collectie schattige zilveren babyrammelaars springt in het oog.

"Wij maken eveneens zilveren kinderbestekjes waarin natuurlijk de naam dan wel initialen van de kinderen gegraveerd kunnen worden. De laatste tijd merken we een lichte toename in het aantal klanten dat 'oud goud' komt inruilen. De goudprijzen liggen goed en wij bieden een gunstige prijs.''

Achterin de zaak is een trap en wie die oploopt komt terecht in een hele andere wereld. Hier bevindt zich de uurwerkcollectie van Frits Post. De tachtig vierkante meter tellende eerste etage is volledig ingericht met klokken in allerlei soorten en maten. De klokken staan en hangen overal en variëren van hout tot metaal en van modern tot nostalgisch en antiek. Op die etage heeft Frits ook zijn werkplaats voor herstel en onderhoud van klokken.

"De klokken komen niet alleen uit Nederland, maar ook uit Engeland, Frankrijk en Duitsland'', vertelt Frits. De bovenste etage van het pand ten slotte is in gebruik door broer Hein Post, de goudsmid. Hij houdt er zijn atelier voor de reparatie van sieraden en het ontwerp van nieuwe sieraden.

Juwelier Post, Pa Verkuijllaan 25, Badhoevedorp, bereikbaar via (06) 53 48 10 72, (020) 659 40 92 of (020) 659 38 25.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie