'De staat van het gebit heeft meer invloed op de gezondheid dan men denkt'

6 maart 2012 om 00:00 Ondernemend

HOOFDDORP - Scheve tanden kunnen het uiterlijk nadelig beïnvloeden en dat is te verhelpen met cosmetische gebitscorrectie. Toch zijn er ook andere, meer urgente, redenen om bij scheefstand van tanden en kiezen een orthodontist te raadplegen.

"Een gebit waarin tanden en of kiezen scheef staan is moeilijk schoon te houden en dat leidt makkelijk tot ontstoken tandvlees, met alle gevolgen van dien'', vertelt Arnoud Boelens van de Praktijk voor Orthodontie in Hoofddorp. Na meer dan twintig jaar tandarts te zijn geweest in Zoetermeer, volgde hij zijn droom en besloot de specialisatie opleiding orthodontie te volgen. "Ik heb mijn Master of Science voor Orthodontie behaald aan een Oostenrijkse universiteit. Ik beoefen het vak nu 12 jaar en weet dus hoe een gebit van invloed kan zijn op iemands welbevinden. Een goede mondzorg en mondhygiëne zijn een must. Zo zie ik in mijn praktijk diep over elkaar heen vallende voortanden waarbij het verhemelte wordt kapot gebeten. Verder kan een verkeerde kaakstand het kauwen bemoeilijken omdat de kiezen slecht op elkaar passen en dat heeft direct gevolgen voor het verteringssysteem. Dat uit zich bijvoorbeeld in klachten zoals buikpijn. Ook een foute tongligging heeft direct gevolgen voor de stand van de tanden'', legt Boelens uit. Meerdere keren per maand verzorgt hij consulten in een kliniek in Duitsland.

"Orthodontische behandelmethodes en technieken staan er op een kwalitatief hoger niveau. Het werk daar biedt nieuwe inhoudelijke impulsen en die pas ik toe in mijn eigen praktijk in Hoofddorp.'' Boelens wil dat mensen zich gedurende het hele behandeltraject prettig voelen. Zijn praktijk is rustgevend ingericht en ademt een open sfeer.

"Belangrijker nog dan de omgeving is de kwaliteit van onze dienstverlening. Een beugel aanmeten is een ingrijpend proces en moet nauwgezet worden begeleid. Iedere patiënt krijgt daarom een persoonlijke begeleiding waarin alle tijd wordt ingeruimd voor goede voorlichting en uitleg. We behandelen jonge kinderen en volwassenen. Ze zijn allemaal laaiend enthousiast over wat Praktijk voor Orthodontie ze biedt en natuurlijk over het uiteindelijke resultaat!'', lacht Boelens. Voor een orthodontische behandeling is geen verwijsbrief van de tandarts noodzakelijk.

Praktijk voor Orthodontie - Ortho Bright Smile, Liesbos 140, Hoofddorp, (023) 555 33 25. Zie tevens www.orthobrightsmile.nl.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie