Veelbelovend cabaretduo

8 maart 2012 om 00:00 Cultuur

HOOFDDORP - Het komische duo Van der Laan & Woe, voorheen Geen Familie, weet met hun humor, acteertalenten enorme muzikaliteit elke zaal in te pakken. Hun voorstellingen gaan verder dan doorsnee cabaret: rondom een actueel thema ontvouwt zich een meeslepend verhaal vol sterke grappen en mooie liedjes. Alles moet sneller, harder en meer, dus na twee bejubelde programma’s is ‘Superlatief’ de overtreffende trap. Van der Laan & Woe zijn bekend van het radioprogramma ‘Spijkers met Koppen’en sinds oktober 2011 zijn ze wekelijks te zien met een satirische nieuwsquiz in het zaterdagavondprogramma van Paul de Leeuw.’Superlatief’ isgeregisseerd door Erik van Muiswinkel, bekend van zijn samenwerking met Diederik van Vleuten en zijn bijdragen aan het televisieprogramma ‘Kopspijkers’. Na vorig jaar bij ons in première te zijn gegaan staan Van der Laan & Woe dit seizoen op zondag 25 maart met de dernière in de kleine zaal van De Meerse, aanvang: 20.30 uur.

Van der Laan & Woe in De Meerse

In 2011 won het duo De Neerlands Hoop, de prijs voor de veelbelovende theatermaker(s) met het grootste toekomstperspectief. De jury over het duo:,,Naast venijnige satire en hilarische types brengen ze sterke liedjes. Geëngageerd cabaret zonder vingertje, dat aantoont hoe uitgesproken nuance kan zijn.’’

Niels van der Laan en Jeroen Woe hebben elkaar ontmoet op de Amsterdamse Toneelschool & Kleinkunstacademie. Met hun afstudeervoorstelling wonnen ze in 2004, op het Theater aan Zee-festival in Oostende, de Toneelprijs voor de meest veelbelovende jonge makers. Het jaar daarna won het duo de Wim Sonneveldprijs op het Amsterdams Kleinkunstfestival. Na hun eerste voorstelling ‘Ctrl+Alt+Del’ volgde ‘Help Ons’, beide voorstellingen waren te zien in Het Oude Raadhuis.

De Meerse kleine zaal

Zondag 25 maart

20.30 uur

www.demeerse.com

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie