Een tweeling aan de Hoofdvaart

8 maart 2012 om 00:00 Voorpagina

Bij navraag blijkt het echter niet te gaan om ‘een soort duplicaat’. Het is een duplicaat. Zo laat de eigenaar van de nog bestaande boerderij/woning Nico van der Geest weten. Hij is tevens opdrachtgever voor de opvallende nieuwbouw op nog geen vijf meter afstand. “Er is in overleg met de gemeente besloten om het huidige pand zo goed mogelijk te kopiëren. Het oude pand werd namelijk omschreven als bijzonder beeldbepalend voor dit deel van de Hoofdweg.”

HOOFDDORP - Wie over de Hoofdweg tussen Hoofddorp en Nieuw-Vennep rijdt, kan het haast niet ontgaan zijn. Even ten zuiden van de inrit naar sportpark Toolenburg verschijnt langzaam maar zeker een opvallend bouwwerk: een soort duplicaat van de opvallende hoekige boerderij/woning, nummer 873.

De reden van het hoe en waarom van de nieuwbouw is al aan de buitenkant van het oude pand te zien. “Het pand is gewoon op. Daar komt bij dat het niet onderheid is, waardoor er steeds meer schuren in de muren komen. Renoveren was gewoon geen optie meer. Nieuwbouw wel, vandaar.” Hij is sinds 2004 eigenaar van het gebouw, dat al sinds de jaren dertig van de vorige eeuw familiebezit is. “Mijn opa heeft het in de beginjaren ’30 gekocht nadat het in 1929 is gebouwd. Het bedrijf, toen nog met 40 hectare land, was een gemengd bedrijf. Mijn ouders hebben er gewoond en een aantal broers en zussen zijn er geboren. Maar nogmaals, het gebouw is gewoon versleten. Wat we nu proberen is het gebouw zo exact mogelijk herbouwen, alleen wel met modern materiaal.”

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie