Kim van der Marel: 'Osteopathie kan een belangrijke meerwaarde hebben'

20 maart 2012 om 00:00 Ondernemend

VIJFHUIZEN/HOOFDDORP - "Osteopathie kan bij zeer uiteenlopende klachten een meerwaarde hebben. Zeker als het normale herstel niet optreedt kan het verstandig zijn een osteopaat te raadplegen.''

Na acht jaar fysiotherapeut te zijn geweest maakte Kim van der Marel de overstap naar osteopathie en heeft sinds 1 april vorig jaar een eigen praktijk. Voor haar een mooi moment om terug te blikken. "Wat ik gemerkt heb is dat ik met osteopathie mensen veel beter kan helpen dan dat ik dat als fysiotherapeut kon doen'', vertelt ze. ",Mensen met bijvoorbeeld rugklachten die met fysiotherapie niet verder kwamen heb ik wél van hun klachten kunnen afhelpen.'' Als fysiotherapeut baalde ze ervan wanneer ze moest constateren dat met de behandelingen de grenzen waren bereikt terwijl de klachten niet verdwenen of steeds weer terugkwamen. Om zichzelf verder te ontwikkelen volgde Kim van der Marel de zesjarige opleiding voor osteopathie aan het College Sutherland in Amsterdam.

Osteopathie is een manuele - met de handen - geneeswijze die op zoek gaat naar de oorzaak van de klacht. De osteopaat richt zich op de beweeglijkheid van alle verschillende structuren in het hele lichaam. Te denken valt aan botten, spieren, gewrichten en organen. De structuren die minder bewegen en die van invloed zijn op de klacht worden behandeld. Voorbeelden van klachten die een osteopaat kan behandelen zijn: hoofdpijn, migraine, maag- en/of darmklachten, menstruatiestoornissen, klachten van bekken, wervelkolom (rug en nek) en gewrichten. Maar ook bij huilbaby's en kindjes met een voorkeurshouding worden goede resultaten bereikt.

Werkt een fysiotherapeut lokaal, een osteopaat kijkt naar het hele lichaam. Kim: "Zo kan ik bijvoorbeeld de buik moeten behandelen om klachten in de nek te laten verminderen. De osteopaat gaat uit van het zelfgenezend vermogen van het lichaam. Om het daartoe de kans te geven is de behandelfrequentie dan ook eenmaal in de vier tot zes weken.'' In principe wordt de behandeling (gedeeltelijk) vanuit de aanvullende verzekering vergoed.

Voor veel mensen is osteopathie een onbekend fenomeen. Daarom heeft de praktijk een vrijblijvend inloopspreekuur waarbij aan de hand van een intakeformulier wordt besproken of deze geneeswijze voor iemand iets kan betekenen.

Naast de praktijk voor fysiotherapie De Nieuwe Brink in Vijfhuizen werkt Kim van der Marel ook samen met Fysioplaza in Hoofddorp.

Praktijk voor Osteopathie Kim van der Marel

Liniewal 4, 2141 PA Vijfhuizen

Assumburg 1, 2135 BA Hoofddorp

(06) 57 93 84 77

www.kimvandermarel-osteopathie.nl.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie