Hulp voor kinderen die moeite hebben met lezen, rekenen of spellen

3 april 2012 om 00:00 Ondernemend

HOOFDDORP - Voor basisschoolleerlingen met een (dreigende) leerachterstand omdat ze moeite hebben met rekenen, lezen of spellen is er nu de remedial teachingpraktijk Lerespel van Melanie Lo. Kinderen met lees-, reken- en spellingproblemen krijgen bij Lerespel een intensieve begeleiding op die vakgebieden waarin ze in de klas niet goed kunnen meekomen. De begeleiding duurt drie maanden en kan plaatsvinden op individuele basis of in groepsverband.

"Onderzoek heeft uitgewezen dat je vanaf twaalf intensieve werkweken kunt meten of er vorderingen zijn'', vertelt Melanie Lo. Ze heeft een jarenlange ervaring als groepsleerkracht, is gediplomeerd remedial teacher en volgde aanvullende post-hbo opleidingen, waaronder een master voor dyslexie.

"Voordat ik de behandeling start, onderzoek ik de oorzaken van de leerachterstand en stel verbanden vast met eventuele problemen op andere leergebieden. Ik doe dat op basis van de informatie die de ouders en het kind mij geven en als de ouders daar prijs op stellen, betrekken we ook de school erbij. Daarna stel ik het begeleidingsplan op, waarin zowel het einddoel helder is geformuleerd, als ook de stappen die we gaan nemen op weg naar dat einddoel. Er volgen dan twaalf intensieve werkweken met één of twee keer per week 30 minuten les.''

Lerespel werkt met methodes en materialen die aansluiten op het onderwijs op school. De kinderen krijgen les in een speciaal daarvoor ingerichte ruimte, waar whitebord, digibord en ook internet aanwezig zijn.

"De meeste kinderen hebben voldoende aan twaalf weken begeleiding. Ze hebben hard gewerkt en vooruitgang geboekt en krijgen handvatten mee voor de toekomst. Vervolgens kan de school het overnemen. Als dat niet mogelijk is, kunnen ouders besluiten tot vervolglessen bij Lerespel.'' Melanie Lo begeleidt de kinderen in principe buiten schooltijden, maar in overleg met de school kan de remedial teaching eventueel ook onder schooltijd plaatsvinden.

Voor meer informatie over Lerespel - remedial teaching bij lees-, reken- en spellingproblemen: Melanie Lo, Schweitzerstraat 38 in Hoofddorp, zie tevens www.lerespel.com of (06) 48 46 08 06.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie