Concert ‘Sweet Sorrow’ voor Emma kinderziekenhuis

26 april 2012 om 00:00 Nieuws

HALFWEG - Ten bate van het Emma kinderziekenhuis houdt Rotary Club Amsterdam-Halfweg, het opera-theater benefietconcert ‘Sweet Sorrow’. Dit vindt plaats op donderdagavond 7 juni in de oude suikerfabriek Sugar City.

Onder leiding van Charles Hens van Stichting Het Transformatorhuis wordt het speciaal voor deze gelegenheid geschreven muziekspektakel ten gehore gebracht.

Het verhaal gaat over een jonge liefde tussen mensen uit verschillende culturen. De vertelling wordt gedragen door een Turkse zanger/acteur. Hij vertelt in het Nederlands het verhaal van de liefde tussen een Nederlandse jongen en een Turks meisje en de wijze waarop die liefde wordt ontvangen door hun gemeenschap.

Het verhaal wordt verteld met muziek uit de opera’s Lakme van Delibes, de Parelvissers van Bizet en Die Königin von Saba van Goldmark. Hieruit zullen beroemde aria’s, duetten en ensembles worden gezongen.

Hoewel het een klassieke inslag heeft, wordt het een verrassend concert. Niet in het minst door de ambiance van de oude suikerfabriek maar ook vanwege de begeleiding van de lokale muziekgezelschappen The Midway Joy Singers, muziekvereniging Eensgezindheid, showband Prins Willem Alexander en accordeonvereniging Accordia.

Meer informatie en toegangskaarten zijn verkrijgbaar door een bericht te sturen naar benefietrotary@live.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie