Filmhuis Pier K toont The Phantom of the Opera

26 april 2012 om 00:00 Nieuws

NIEUW-VENNEP - Filmhuis Pier K Nieuw-Vennep draait op vrijdag 11 mei om 20 uur de film The Phantom of the Opera. Deze film is gebaseerd op de razend populaire musical die Andrew Lloyd Webber in 1986 componeerde en in meer dan honderd steden en zeventien landen is gespeeld in theaters. Deze film heeft twee Oscars gewonnen voor Beste Cinematografie en Beste Art Direction.

In 1911 schreef Gaston Leroux het boek 'The Phantom of the Opera', geïnspireerd door het monumentale operagebouw in Parijs. Door de jaren heen is het spannende verhaal al verschillende keren verfilmd, de eerste zwijgende versie stamt uit 1925 waarvan de nagebouwde Parijse opera nog steeds in Californië staat.

De verfilming uit 2004, van regisseur Joel Schumacher is gebaseerd op de populaire musical die Andrew Lloyd Webber componeerde. The Phantom of the Opera vertelt het verhaal van een gemaskerde figuur die in de donkere kelders van het Parijse operagebouw woont, en angst inboezemt op iedereen die er komt. Hij wordt waanzinnig verliefd op een onschuldige, jonge zangeres Christine, en wijdt al zijn tijd om van haar een grote ster te maken.

Kaartjes kosten €7,50 en zijn inclusief consumptie in de pauze. Kaartjes zijn te reserveren via info@pier-k.nl, (023) 566 95 65 of zijn te koop op werkdagen van 14-17 uur bij Pier K Nieuw-Vennep of op de avond zelf. Betalen is uitsluitend mogelijk met pin.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie