Dorpsraad Rijsenhout laat scholieren Rijsenhout opruimen

27 april 2012 om 00:00 Nieuws

RIJSENHOUT - Ruim honderd leerlingen van de groepen 7 en 8 van OBS De Zevensprong en CBS Immanuel hebben donderdag 26 april hun schoolplein, de omgeving van de beide scholen en het centrum van Rijsenhout opgeruimd.

Het idee kwam van Nicolien Griekspoor van de Dorpsraad Rijsenhout. Met deze actie konden de kinderen opgeruimd de Meivakantie beginnen. De Meerlanden ondersteunde de actie door het leveren van de benodigde materialen, zoals vuilgrijpers, handschoenen en veiligheidshesjes.

Het doel van de zwerfafvalactie was de kinderen bewust maken het probleem van zwerfafval. En niet alleen op het schoolplein, maar ook het gebied daar om heen.

Zwerfafval is één van de grootste ergernissen onder Nederlanders. Ondanks het soms erg slechte weer gingen de kinderen enthousiast aan de slag om hun domein tijdens het buitenspelen op te ruimen.

Gemeente Haarlemmermeer moedigt zwerfafvalacties door scholen aan als onderdeel van haar beleid 'schoon, heel en veilig'. De Meerlanden houdt regelmatig zwerfafvalacties op basisscholen en verzorgt rondleidingen voor scholen op het bedrijfsterrein in Rijsenhout. Het afvalbedrijf vindt het belangrijk dat kinderen zich al vroeg bewust worden op het gebied van (zwerf)afval.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie