Negentien lintjes voor Haarlemmermeerders

27 april 2012 om 00:00 Nieuws

HOOFDDORP - Traditiegetrouw is het rond Koninginnedag, 30 april, lintjesregen. Zo ook vanmorgen en hing er een gezonde spanning bij mensen die met uiteenlopende 'smoesjes' naar het raadhuis waren gelokt. "Dat zijn er vandaag voor onze gemeente negentien, waarvan er één op een later tijdstip wordt uitgereikt," begon burgemeester Theo Weterings zijn speech. "Dat is het hoogste aantal, dat ik mag uitreiken op de Algemene Gelegenheid, sinds mijn aantreden als burgemeester in Haarlemmermeer."

Badhoevedorp leverde dit jaar de meeste decoranten. Zeven Badhoevedorpers werden onderscheiden. Jan Piet Alten, Jacob en Wilhelmina Buis, Antoon Wagenaar, Caecilia Weel en Rie Zuurveen werden allen Lid in de Orde van Oranje Nassau.

Wilhelmus Johannes Oosterveld werd zelfs benoemd tot Officier in de Orde van Oranje Nassau. Hij is daarmee na Fanny Blankers Koen en Schipholdirecteur Gerlach Cerfontaine de derde Haarlemmermeerder die deze eer ten deel valt. Voor de heer Oosterveld was het een emotionele gebeurtenis. Er kwam zelf een felicitatie vanuit de ruimte. André Kuipers had speciale boodschap voor deze kersverse officier.

Uit Hoofddorp kregen Bob Chevallerau, Ton van Draanen en Augusta Johanna Korver-Hamoen een lintje en werden allen Lid. Mevrouw Schreurs-van der Hoeven was verhinderd, zij krijgt op een later tijdstip haar onderscheiding.

Cornelis Josephus Bus, Wilhelmina Geertrui Groeneveld-Roubos, Barend van Groenigen en Theodorus Verbeek zijn de vier Leden uit Nieuw-Vennep.

Ook was er een lintje voor Johan Boudewijn Kapteijn en Cornelis Tulp, beiden afkomstig uit Rijsenhout en Wilhelmina Huibertje van der Staaij-Evertse uit Zwaanshoek. Zij werden allen Lid.

Dit jaar was er één Dik Trom Award, deze ging naar Martijn Kersloot uit Rijsenhout. Deze award is een gemeentelijk ereblijk, dat door de gemeenteraad speciaal is ingesteld voor jongeren, die zich bijzonder verdienstelijk hebben gemaakt.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie