Belgisch absurdisme met Kamagurka in Het Oude Raadhuis

27 april 2012 om 00:00 Nieuws

HOOFDDORP - De nieuwe voorstelling 'Sprook' van Kamagurka is een avondvullend sprookje voor volwassenen. Hij neemt het publiek van begin tot eind mee in één lange rollercoaster van absurdistische sprookjes en verhalen. Geen sprookje maar een 'Sprook'. 'Sprook' speelt zich af in een bos met welgeteld twee bomen. Toch slaagt Kamagurka erin om in dit bos te verdwalen en er, samen met het publiek, dieren en mensen in te ontdekken die hem fascineren, ontroeren en aan het lachen brengen. Kamagurka staat met 'Sprook' op zaterdag 12 mei om 20.30 uur in Het Oude Raadhuis.

Het is een komen en gaan van bewoners van dit zéér moderne bos, zowel van menselijke, dierlijke, als digitale aard. Met deze personages vertelt Kamagurka geen sprookje voor kindertjes, maar een 'sprook' voor volwassenen. Want: ook volwassenen mogen af en toe eens kleine kinderen zijn. En volwassenen mogen ook af en toe eens keihard lachen, aldus Kamagurka.

Kamagurka (Luc Zeebroek) werd in 1956 aan de Belgische kust geboren. Hij studeerde aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten in Gent maar stopte daarmee vòòr zijn eindexamen. Hij begon te werken als cartoonist bij HUMO, een Belgisch weekblad, en vergaarde daar al snel roem mee. Hij deed verschillende shows op de Belgische en Nederlandse televisie, en treedt het hele jaar door op in Nederland en België. Als schilder heeft hij ook reeds geëxposeerd in verscheidene galeries in Nederland en België.

Het programma van Kamagurka duurt ongeveer een uur. Om de theateravond compleet te maken zal Thomas van Luyn in Het Oude Raadhuis in het voorprogramma een voorproefje geven van zijn nieuwe voorstelling.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie