Eerste solovoorstelling Theun Plantinga

27 april 2012 om 00:00 Nieuws

HOOFDDORP - Het is lang, zingt en is Fries... Theun Plantinga. Met de idiotie van André van Duin en de ontroering van het kleinkunstlied brengt Theun Plantinga 'Grutte Jonge'. Hij schakelt in hoog tempo van hilarische types en herkenbare sketches naar gevoelige ingetogen liedjes waarvoor zijn eigen leven de bron is. Met zijn warme stem zingt hij de mooiste luisterliedjes van zichzelf en van andere 'grutte' kleinkunstenaars. Theun Plantinga staat met 'Grutte Jongen' op donderdag 10 mei om 20.30 uur in Het Oude Raadhuis.

Theun Plantinga zit tien jaar in het theatervak en dat viert hij dit seizoen met zijn eerste soloprogramma 'Grutte Jonge'. Hierin doet Theun wat hij het engst vindt: zichzelf zijn op het podium. Theun laat zichzelf van zijn beste kanten zien. Zo is Theun oud-Europees danskampioen Latin-American. Verder stond zijn afstudeervoorstelling 'Rake Klappen' in de Tweede Kamer. Beleef een avond vol humor, mooie liedjes en prachtige verhalen op Theuns manier. Vorig seizoen was Theun te zien in de jeugdvoorstelling 'De 101 Dalmatiërs' in De Meerse.

'Grutte Jonge' is kleinkunst, muziektheater en een concert in één. Theun Plantinga werd uitgeroepen tot Kleinkunsttalent 2009-2010 bij NCRV's Volgspot radio 2. De regie is in handen van Pepijn Cladder en Theun wordt bijgestaan aan de piano door Peter Sijbenga. "Theun Plantinga hangt met zijn lange lijf komisch-aandoenlijk de schlemiel uit. De jongen die de wereld letterlijk over zich heen krijgt". (Leeuwarder Courant).

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie