Feelgood-voorstelling 'Calendar Girls'

27 april 2012 om 00:00 Nieuws

HOOFDDORP - Op het Engelse platteland is het maar beter niet uit de pas te lopen en je keurig te gedragen. Maar wat te doen als je op een onorthodoxe manier geld bij elkaar wil zien te krijgen voor een goed doel? In de grootschalige, hilarische komedie 'Calendar Girls' trekken zeven vriendinnen van middelbare leeftijd op een dag hun kleren uit om te poseren voor een bijna niks verhullende naaktkalender. 'Calendar Girls' is op dinsdag 15 mei om 20.15 uur te zien in de grote zaal van De Meerse.

Dat is wel even wat anders dan een saaie kalender met alleen maar brave dier- en landschapsplaatjes. Aanleiding voor deze ongebruikelijke 'goede doelen actie' is het overlijden van de man van één van de vriendinnen, die aan leukemie is gestorven. Reden genoeg om alle schroom te overwinnen, hoewel dat natuurlijk niet zonder slag of stoot gaat. Als je over de vijftig bent, zie je er wat lijf en leden betreft toch iets anders uit dan op je twintigste. Maar de remmen gaan los en North Yorkshire wordt op z'n kop gezet.

'Calendar Girls', een stuk in de lijn van het succesvolle 'Zadelpijn en ander damesleed', dat de ene na de andere prijs kreeg, is gebaseerd op waargebeurde feiten. Zonnebloemen vormen een rode draad door de voorstelling, de bloemen waar de overleden John zo van hield: ,,Onze zonnebloemen zijn net als onze vrouwen, de laatste fase is verreweg de meest glorieuze''. 'Calendar Girls' is een fantastische voorstelling voor vrouwen om samen met vriendin of met een clubje vriendinnen naar toe te gaan! Lachsalvo's volgen elkaar in sneltreinvaart op. Volgens Trouw is Hetty Heyting ,,oergeestig als de muizige, onzekere Ruth'' en zo nu en dan mag er ook een enkel traantje worden weggepinkt.

De regie is in handen van Bruun Kuijt. De cast bestaat uit: Henriëtte Tol, Anne-Mieke Ruyten, Lieneke le Roux, Hetty Heyting, Wivineke van Groningen, Maeve van der Steen, Diana Dobbelman, Matthias Maat, Leo Hogenboom, George Tobal en Lynn Jansen.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie