Koninklijke Onderscheiding voor Jos Thorborg

27 april 2012 om 00:00 Nieuws

HALFWEG - Tijdens de traditionele lintjesregen heeft burgemeester Bert Bruijn een Koninklijke Onderscheiding uitgereikt aan Jos Thorborg die op diverse terreinen als vrijwilliger actief is. Voor zijn vele verdiensten is hij benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Voor Jos Thorborg was het een volslagen verrassing. Hij was naar het raadhuis gelokt met de smoes dat de burgemeester even met hem wilde overleggen over een bouwproject. Dat het 'even' wat langer ging duren besefte hij pas toen hij zijn vrouw, kinderen en kleinkinderen in de raadzaal zag zitten. Inclusief veel vrienden en bekenden. Pas toen ging er een lampje bij hem branden.

Burgemeester Bruijn roemde de bijzondere prestaties van de gedecoreerde inwoner van zijn gemeente. Thorborg is voorzitter van het bestuur van de Sint Adalbertusparochie, voorzitter van Tennisvereniging Spaarndam en is hij als bouwkundige betrokken geweest bij het ontwerp van de sporthal van het Dorpscentrum Spaarndam. Daarnaast heeft hij bijgedragen aan de realisatie van een kinderdagvoorziening (SKOS) en de totstandkoming van een gezondheidscentrum. Ook aan de nog verder uit te voeren toekomstige verbouwingen aan het Dorpscentrum heeft hij weer belangeloos zijn medewerking toegezegd.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie