Larissa mag zich een jaar lang de 'The Voice' noemen

27 april 2012 om 00:00 Nieuws

NIEUW-VENNEP - Afgelopen donderdagavond vond op Daltonschool Het Palet de afsluiting plaats van een geslaagd muziekproject. Hoogtepunt van de avond was het Voicetheater waar kinderen hun lied mochten zingen.

Twee weken lang heeft de school in het kader van de muziek gestaan. Iedere klas had zijn eigen stroming, variërend van klassiek, blues, jazz naar rap en natuurlijk mocht ook de wereldmuziek niet ontbreken. Naast onderwijs in de diverse muziekstromingen en hun tijdvak maakten de kinderen zelf instrumenten. Er waren tentoonstellingen van echte instrumenten. Tevens kwamen er gastmuzikanten in de groepen hun instrument presenteren en musiceerden er iedere ochtend bij het binnenkomen ouders in de hal.

De afsluiting van het project bestond uit een Muziekfestival 'Woodstock-Het Palet' waar op 3 podia de hele avond optredens waren van de groepen. Zoals dat ook bij een echt festival gebeurt waren er vaste presentatoren aanwezig, gekozen door middel van audities. Natuurlijk was er ook een restaurant waar een groot aantal ouders taart voor gebakken had.

Populair onderdeel van het project was 'De Voice van Het Palet'. Meer dan 50 kinderen deden auditie en de door een jury gekozen 12 beste zangers en zangeressen vertoonden donderdag hun kunsten. Als afsluiting van de avond werd de uiteindelijke winnaar bekend gemaakt. Larissa Bakker uit groep 7 mag zich het hele komende jaar de enige echte 'Voice van Het Palet' noemen. Maar zij mag ook haar nummer op een cd opnemen.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie