'Aanpassen kruispunt kon niet meteen meegenomen worden met reconstructie IJweg'

28 april 2012 om 00:00 Nieuws

HOOFDDORP - De reconstructie van het kruispunt IJweg en Leenderbos kon niet meteen meegenomen worden met de reconstructie van de IJweg. Belangrijkste reden: het moment waarop de aanpassing van het kruispunt ter sprake kwam. Dat lag beduidend later dan de reconstructie van de IJweg.

'Kruispunt wordt alsnog rotonde' kopte de Hoofddorpse Courant afgelopen donderdag boven aan artikel over het aanpassen van het kruispunt Leenderbos en IJweg. 'Nu pas', omdat de maanden daarvoor de IJweg flink aangepakt is. De vraag was dan ook waarom het kruispunt toen niet meteen is meegenomen met de werkzaamheden aan de IJweg. Met als gevolg dat de IJwegbewoners opnieuw geconfronteerd worden met forse omrijbewegingen.

De verklaring komt van bestuursvoorlichter Mieke Spreeuwenberg. Zij laat weten dat het werk aan de IJweg al in april 2011 is gestart en dat pas daarna de aanleg van een rotonde op de kruising IJweg en Leenderbos ter sprake is gekomen 'en qua planvorming is uitgewerkt'.

Dat er sprake zou zijn van veel dubbel werk (eerst reconstructie kruispunt vanwege aanpassen IJweg daarna reconstructie voor aanleg rotonde) wordt ontkend. "Op de kruising Leenderbos/IJweg is alleen de fietsoversteek aangepast omdat het fietspad langs de IJweg is komen te vervallen na de 30km inrichting. Van een algehele reconstructie is geen sprake geweest."

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie