Gymnasten SV Pax plaatsen zich voor NK

28 april 2012 om 00:00 Sport

HOOFDDORP - Voor de gymnasten van SV was het een spannend weekend. Op zaterdag was de halve finale voor de B-lijn. Op zondag moesten de gymnasten van de A-lijn strijden voor hun plekje op het NK, die later dit jaar in Ahoy plaats zal vinden.

Op zaterdag was het de beurt aan Rebecca Rommerts in de categorie 1B. Voor haar was de moeilijke taak weggelegd om bij de beste 7 te eindigen zodat ze zich zou plaatsen voor het NK. Rommerts moest haar oefeningen laten zien met bal en knots. Beide draaide ze stabiel en kreeg het puntentotaal van 28.550 en behaalde hiermee de 5de plek. Wij zien haar dus weer terug op het NK op 13 mei in Alphen aan de Rijn.

In de middag was het de beurt aan Julia Tan en Eva Oortwijn. Beide moesten zij hun oefening laten zien met touw en bal. Tan draaide een goede wedstrijd en werd met het punten totaal van 27.357 derde en plaatste zich hiermee voor het NK op 13 mei. Oortwijn liet in beide oefeningen wat foutjes zien, zij werd 17de met het punten totaal van 22.450.

Hierna was het de beurt aan Michelle Cuvelier. Zij moest haar oefeningen laten zien met lint en Z.M. In beide oefeningen waren er kleine foutjes, maar ondanks deze foutjes kreeg zij een punten totaal van 23.950, dit resulteerde in de 9ende plek. Hiermee heeft zij zich als eerste geplaatst voor het NK van de B-lijn.

Zondag was het de beurt aan de gymnasten van die uitkomen in de A-lijn. Als eerst was het de beurt aan Yasmin van Es en Christel Vinkhuiyzen in categorie 2A. Van Es had hard getraind na de vorige wedstrijd en dit was dan ook te zien gedurende de wedstrijd. Zij behaalde het punten totaal van 39.950 en hiermee een mooie 11de plek. Vinkhuiyzen had een mooie hoepel oefening en werd hier zelfs vierde mee. De andere oefeningen gingen iets minder en zij behaalde de 12de plek met een punten totaal van 39.925.

Vervolgens was het de beurt aan categorie 1A. Hier kwamen Fleurine Menijn, Lisa Vos, Verena Janga en Chelsey Borchers uit voor SV Pax. Menijn draaide een mooie bal en hoepel oefening. Helaas kreeg zij tijdens haar knots oefening veel last van haar voet en kon zij de knots en lint oefening niet optimaal uitvoeren. Zij behaalde met het punten totaal van 78.500 toch nog een mooie derde plek.

Lisa Vos draaide met kleine foutjes een prima wedstrijd. Zij behaalde met het punten totaal van 81.925 een tweede plek. Vervolgens was het de beurt aan Verena Janga. Zij voerde alle vier de oefeningen mooi uit en behaalde de 9de plek met 64.150.

Als laatste was het de beurt aan Chelsey Borchers, zij liet zich van haar beste kant zien. Haar knots oefening ging iets minder goed dan de andere drie maar des al niet te min behaalde zij de 6de plek met 65.983.

Christel Vinhuiyzen, Fleurine Menijn, Lisa Vos, Verena Janga en Chelsey Borchers hebben zich geplaatst voor het NK in Ahoy op 16 en 17 juni.