Pax turnsters plaatsen zich glansrijk voor finale

30 april 2012 om 00:00 Sport

HOOFDDORP - Afgelopen weekend was in Reusel de halve finale voor de 1e divisie damesturnen. Tevens vonden hier de kwalificaties plaats voor de talenten- en eredivisie. Namens SV Pax Haarlemmermeer maakten vijf turnsters hun opwachting. Chantal Peper ging met het zilver naar huis en alle turnsters plaatsten zich glansrijk voor de finale.

Chantal Peper begon goed op sprong, na een Tsukahara hurk maakte ze een mooie Tsukahara hoek en haalde hiermee een 13,000. Ook op brug en balk liet ze een mooie oefening zien, goed voor een 12,550 en 12,250. Op het laatste onderdeel vloer haalde ze met een 1,5 schroef wederom een hoge score (12,700). Peper eindigde hiermee bij de junioren 1e divisie op de 2e plek, plaatste zich voor de meerkampfinale en alle toestelfinales.

Romy Mijnals en Nikita Janssen kwamen uit in de categorie jeugd. Ze begonnen goed op de vloer. Daarna maakten beiden een mooie Tsukahara, waarbij Mijnals zelfs het 2e sprongcijfer neerzette. Op brug turnde Mijnals een perfecte oefening en stond daarna 3e in het totaalklassement. Helaas kon ze deze plek door een val op balk niet behouden. Mijnals eindigde op de 6e plaats. Janssen verloor door een val haar punten op brug, maar wist zich op balk te herstellen en eindigde op een 14e plek. Beide turnsters plaatsten zich voor de meerkampfinale in Waalwijk op 2 juni en Romy plaatste zich bovendien voor de toestelfinale brug.

Bondskampioene van 2011, Olivia Mulready, komt dit jaar voor het eerst uit in de Talentendivisie (pupillen 1). Op balk liet ze een vlotte oefening zien die haar ondanks een val toch een mooi cijfer opleverde. Na een goede vloeroefening, deed Mulready op sprong voor het eerst een schroefsalto voorover. Op het laatste toestel brug, turnde Mulready een prachtige oefening. Goed voor het 3e cijfer op dit toestel en een 5e plaats in het eindklassement. Naast de meerkamp plaatste Olivia zich hiermee tevens voor de toestelfinale brug.

Mandy Maghoub maakte voor het eerst haar opwachting bij een landelijke wedstrijd op het hoogste niveau (Jeugd Topsport). Zij hield zich hier uitstekend staande en turnde haar wedstrijd zonder grote fouten. Op sprong deed zij voor het eerst een Yurchenku, goed voor een 4e cijfer, en ook op de andere toestellen liet zij veel nieuwe elementen zien. Maghoub eindigde op de 8e plaats en plaatste zich tijdens deze 1e landelijke wedstrijd direct voor het NK.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie