Vaessen Pioniers boekt overwinning op titelverdediger L&D Amsterdam

30 april 2012 om 00:00 Sport

HOOFDDORP - De spanning in de hoofdklasse er weer helemaal terug. Vaessen Pioniers boekten afgelopen zondag een overwinning op L&D Amsterdam en liep daardoor twee punten in.

Opnieuw was er een hoofdrol voor Pioniers-pitcher Joey Evans. Hij legde de slagploeg van titelverdediger L&D Amsterdam acht innings aan banden. Alleen Roeland Henrique en Sidney de Jong kregen een honkslag van de Amerikaan. Zeventien man hadden de Amsterdammers nodig om in de achtste inning vier wijd te krijgen. Pas in de negende inning kwam er een loper op de tweede honk. Evans werd in deze inning vervangen door Bayron Cornelissen die meteen een punt moest incasseren.

De ploeg van hoofdcoach Robert Klaver maakte dat weinig uit. De Hoofddorpers hadden inmiddels een 0-6 voorsprong opgebouwd. Michael Duursma, Zerzinho Croes en Mark-Jan Moorman waren in de eerste drie innings al over de thuisplaat gelopen.

Pioniers besliste in de vierde inning de wedstrijd. Dit na honkslagen van Jefferson Muzo en Michael Duursma. Een grondbal van Mark-Jan Moorman, een honkslag van Norbert Lokhorst en een tweehonksalg van Dè Flanegin leverden vervolgens weer drie punten op. Alleen Dè Flanegin bereikte in de laatste vier innings nog eenmaal de honken. Einduitslag: 1-6.

Met de dubbele nederlaag van Corendon Kinheim is de spanning in het klassement weer helemaal terug en staat Vaessen Pioniers op een derde plaats.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie