Hoofddorper speelt allerlaatste voorstelling in het Oude Raadhuis

10 mei 2012 om 00:00 Cultuur

De voorstelling gaat over een wereld waarin mensen elkaar maar niet kunnen verstaan. Het bijzondere is dat Prins de laatste voorstelling speelt op de plek waar het twaalf jaar geleden ook voor hem begon: het Oude Raadhuis.

HOOFDDORP - “Het is jammer dat je afscheid moet nemen van een voorstelling waar je zoveel succes mee hebt gehad door heel Nederland”, zegt Hoofddorper Jantijn Prins. Theatergroep Oeloek, waaraan Prins deelneemt, speelt woensdag 16 mei om 20.30 uur de allerlaatste voorstelling van ‘De Nacht van de Nasmaak’.

De grote liefdes van Jantijn Prins zijn muziek - waarin hij zich als kindzijnde in ontwikkelt - en theater. De grondbeginselen voor Oeloek beginnen in 2004 wanneer vier Theaterkade-studenten, inclusief Prins, samen een eindejaarsvoorstelling maken. Oeloek bestaat uit Carlijn van Rij, Kevin Jolly, David Meijer en Jantijn Prins.

De theatergroep zet drie succesvolle toneelstukken op de planken. “Een avond samen met het publiek ontsnappen aan de dagelijkse sores is het fijne van theaterspelen. Alleen de theaterwerkelijkheid, alles wat er voor en na gebeurt bestaat niet. Een fantasie waar je voor de lengte van de voorstelling even in gelooft.”

Het derde toneelstuk is ‘De Nacht van de Nasmaak’. Jantijn Prins: “Drie seizoenen lang hebben we deze voorstelling door heel het land gespeeld op alle mogelijke plekken.” In het stuk toont Oeloek een wereld waarin mensen elkaar niet kunnen verstaan.

Met Het Oude Raadhuis heeft hij een speciale band. Hij speelde er twaalf jaar geleden voor het eerst. “In 2000 speelde ik mijn eerste voorstelling bij amateurvereniging Maskerade in Het Oude Raadhuis. Het publiek vond het geweldig, hoewel ik eigenlijk geen idee had wat ik daar stond te doen. En al die jaren heb ik steeds praktijkervaring opgedaan in Het Oude Raadhuis.”

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie