Bluegrass Festival in Het Oude Raadhuis met Pauxent Partners en Oh My Darling

16 mei 2012 om 00:00 Cultuur

HOOFDDORP - Uit de vele groepen die voor de jaarlijkse European World of Bluegrass Convention naar Nederland komen, worden enkele toppers gecontracteerd om in Het Oude Raadhuis te komen spelen.

Het Bluegrass Festival in Hoofddorp omvat traditiegetrouw twee fantastische avonden waarbij onder de verzamelnaam Bluegrass stijlen als blues, country en diverse soorten volksmuziek de revue zullen passeren. Op woensdag 23 mei spelen The Patuxent Partners en op donderdag 24 mei is Oh My Darling te zien. Beide concerten zijn om 20.30 uur in Het Oude Raadhuis te zien.

The Patuxent Partners zijn een bluegrass formatie uit de omgeving van Washington DC. Deze doorgewinterde groep speelt hardcore traditionele bluegrass in de lijn van Dan Paisley & The Southern Grass. Alle ‘partners’ hebben een rijke muziek historie en ervaring in diverse akoestische muziek genres.

Bryan Deere speelt gitaar en is de leadzanger. Tom Mindte is de bandleider en speelt mandoline en voegt harmonie vocalen toe, even als John Brunschwyler die tevens banjo speelt. Jack Leiderman speelt fiddle (viool) en Victoria McMullen maakt de formatie compleet op contrabas.

Onder de veelbelovende naam Oh My Darling brengt dit Canadese dames kwartet dit jaar opnieuw een unieke mix van bluegrass en folk gerelateerde muziek. Hun prairie afkomst in combinatie met studies naar Appalachen old-time en hun eigen Frans-Canadese volksmuziek resulteert in een zwoele fusion van Engels en Franstalige muziek met een muzikale oorsprong in Canada, Frankrijk en de USA.

Oh My Darling wordt gevormd door Vanessa Kuzina op gitaar en leadzang; Marie-Josee Dandeneau op contrabas en vocalen; Allison de Groot op banjo en vocalen; en Rosalyn Dennet op viool en vocalen. Tijden deze Eurpese tour promoten de dames hun nieuwe CD ‘Sweet Nostalgia.’

Het Oude Raadhuis

woensdag 23 en

donderdag 24 mei

20.30 uur

www.demeerse.com

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie