Wethouder Van Dijk doet aangifte tegen Beusenberg

28 juni 2012 om 00:00 Nieuws

Het raadslid deed vorige week aangifte van meineed tegen Arthur van Dijk, omdat die vorige maand als getuige bij de rechtbank in Rotterdam zou hebben gelogen. De wethouder zei ja op de vraag of de grond die Beusenberg ooit aan de gemeente heeft verkocht nog steeds eigendom is van de gemeente. Volgens Beusenberg is de grond echter van netbeheerder Tennet.

‘Dat ik word weggezet als leugenaar raakt mij zeer’ HOOFDDORP - Wethouder Arthur van Dijk heeft vorige week bij de politie aangifte gedaan tegen ondernemer en raadslid Rinus Beusenberg van Sociaal Rechts Haarlemmermeer (SRH). Hij beschuldigt Beusenberg van laster en het doen van een valse aangifte.

Arthur van Dijk zegt er helemaal klaar mee te zijn. “De heer Beusenberg meent nu ook mijn naam te grabbel te moeten gooien in de media en dat accepteer ik niet. Ik heb daarom aangifte gedaan wegens laster. Het moet eens over zijn dat te pas en te onpas bestuurders en ambtenaren in de krant voor van alles en nog wat worden uitgemaakt door hem. Ik doe mijn werk al acht jaar, waarbij integriteit voor mij een belangrijke waarde is. Dat ik word weggezet als leugenaar raakt mij zeer en ik laat het er niet bij zitten.”

Volgens Van Dijk is de aangifte door Beusenberg gebaseerd op onjuistheden. Tennet heeft de lezing van de wethouder onderschreven. Punt van discussie is het eigendom van grond op industrieterrein De Liede-West bij Vijfhuizen. Arthur van Dijk zei daarover vorige maand bij de rechtbank in Rotterdam: “Tot op de dag van vandaag is de gemeente eigenaar van de destijds van Beusenberg aangekochte gronden.”

De wethouder wijst er daarnaast op dat bij het kadaster de gemeente Haarlemmermeer nog steeds als eigenaar vermeld staat. De gemeente heeft wel, onder voorbehoud van bestuurlijke goedkeuring, een ruilovereenkomst met Tennet gesloten voor een gedeelte van deze gronden. De juridische overdracht van die grond is uiterlijk 1 januari 2013, zo hebben partijen afgesproken. Tennet heeft de grond nodig voor de bouw van een transformatorstation voor de nieuwe 380kV-hoogspanningsleiding.

Beusenberg blijft erbij dat hij gelijk heeft, Hij zegt zich te baseren op geheime stukken, die hij onder geheimhouding als raadslid te zien heeft gekregen. Hij heeft het Openbaar Ministerie (OM) aangegeven deze stukken als bewijsstuk te willen overleggen.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie