‘Zwanenburg mag trots zijn op dit Medisch Centrum’

28 juni 2012 om 00:00 Nieuws

Liefst acht jaar was de bij tijd en wijle zware draagtijd en toen de geboorte - lees opening - eindelijk een feit was drukte het op verzoek van wethouder Nederstigt ingezette applaus voor de initiatiefnemers, de huisartsen Schrijver en Van der Kluit, niet alleen blijdschap, maar ook opluchting uit. “Het dorp mag trots zijn op dit centrum dat goed is voor de gemeenschap en een impuls is voor Hart van Zwanenburg”, meende Nederstigt die zijn collega’s Bezuijen en Van Dijk prees voor hun lange strijd om een ontheffing van het Luchthavenindelingsbesluit waardoor de bouwvergunning, inclusief die voor de financieel noodzakelijke woningen boven het centrum, afgegeven kon worden.

ZWANENBURG - Van een oud en lekkend pand naar een nieuw en functioneel gebouw op een A-locatie. De lovende woorden, dinsdagmiddag, bij de opening van Medisch Centrum Zwanenburg waren niet van de lucht.

In het medisch centrum houdt naast genoemde artsen ook dokter Sanders praktijk. Daarnaast maken Jeugdgezondheidszorg, een logopediste, een pedagoge, een diëtiste en een wijkverpleegkundige gebruik van het gebouw dat werd geopend met het doorknippen van een lint door de gebruikers Christien van der Kluit (huisarts), Wilma Nissen (thuiszorg) en Hilde Kolkman (jeugdgezondheidszorg). Huisarts Theo Schrijver prees bouwbedrijf De Badhoeve. “De heren Alink en Bron hebben veel geduld met ons gehad. Het duurde lang voordat we het over alles eens waren met elkaar.”

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie