Debutant wint spannende paardenkoers Zwanenburg

28 juni 2012 om 00:00 Nieuws

Auke d’Almere, het paard van de Vrienden van de Kortebaan Zwanenburg en gestart met een wildcard, pakte met rijder Wim van der Mespel de derde plaats. Tijdens de halve finale beleefde de draverij een hachelijk moment toen de wielen van de sulky’s van Pennekamp en Ruud Pools elkaar raakten. Beide pikeurs vlogen door de lucht maar als een wonder bleven beiden ongedeerd, net als de paarden.

‘Kortebaandraverij zet dorp positief op de kaart’ ZWANENBURG - Debutant Blackpearl Trans R heeft de kortebaandraverij 2012 op haar naam geschreven. In de finale pakte de merrie met Aad Pools op de sulky de zege ten koste van titelverdediger Zephir die met de talentvolle en pas 19-jarige Denise Pennekamp een sterk koppel vormde.

Vrijdagmiddag 22 juni. Als vlak na de start de laatste regenbui heeft plaatsgemaakt voor een uitbundig schijnende zon, wordt het langs de 275 meter lange baan op het complex van De Bataaf steeds drukker. Het is zien en gezien worden. Het is babbelen en ontmoeten. Het is een biertje drinken en een gokje wagen. Kortom een heerlijk ontspannen sfeertje waaraan de 26 combinaties een grote bijdrage leveren. Langsvliegende paarden en laag overvliegende vliegtuigen, het is genieten. Vindt ook Peter Vreeswijk die de drukte van het voorzitterschap van de dorpsraad voor even achter zich heeft gelaten. “Je spreekt hier veel mensen. Ik heb geen verstand van paarden, wel van paardenworst”, bekent hij lachend. Vindt ook Jos Louman van Agterberg Vleeswaren, een belangrijke sponsor. “Met dit evenement zet het dorp zich positief op de kaart en het is dan ook heel belangrijk dat de draverij blijft”, weet hij met een biertje in de hand. “De organisatie is perfect, de locatie uniek en de vrijwilligers top. Het is mooi om er een steentje aan bij te dragen.” Niet alleen langs de baan en op het horecaplein is het druk. Ook bij de totalisator is dat het geval. Er wordt voor ruim 22.000 euro gegokt, tegen een kleine 21.000 euro vorig jaar. Direct na afloop wordt onder alle sponsors een trip naar de grootste paardenkoers van Europa, de Prix d’Amérique in het Hypodrome de Vincennes, verloot. Het snoepreisje voor twee personen, beschikbaar gesteld door Stichting Kortebaandraverij Zwanenburg-Halfweg en Reisburo Marianne Weber, wordt gewonnen door garage Jak.

Net als deze editie wordt volgend jaar de kortebaandraverij Zwanenburg-Halfweg opnieuw gehouden op de vierde vrijdag van juni.

Zie ook: www.hoofddorpsecourant.nl.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie