Raad wil actie om werklozen aan betaald werk te helpen

28 juni 2012 om 00:00 Nieuws

HOOFDDORP - Fracties in de gemeenteraad hebben het college vorige week opgeroepen om actie te ondernemen om meer werklozen aan het werk te krijgen. De wethouders John Nederstigt en Steffe Bak zegden toe dat er in het najaar initiatieven zullen volgen.

VVD-fractievoorzitter Henk Kuipers nam in zijn algemene beschouwing het voortouw. Volgens hem laten steeds meer ondernemers geluiden horen dat vacatures maar moeilijk zijn op te vullen. Naderhand kwam de VVD’er met het voorbeeld van een beveiligingsbedrijf op Schiphol, dat behoefte heeft aan 60 nieuwe medewerkers.Er zijn echter weinig mensen te vinden voor die functie. Kuipers kon zich niet voorstellen dat er in de kaartenbak van de sociale dienst in Haarlemmermeer niemand te vinden is die als beveiligingsmedewerker aan de slag kan.

Wethouder Bak antwoordde hem dat een en ander is onderzocht, maar dat je als beginnend beveiligingsmedewerker wel aan bepaalde voorwaarden moet voldoen. Meerse werklozen voldeden daar niet aan, aldus de wethouder.Zijn conclusie was dat er onder de Meerse werklozen geen geschikte beveiliger is. Bak sprak met klem het beeld tegen dat het college onvoldoende enthousiast zou zijn om werklozen aan werk te helpen. “Dat enthousiasme is er wel degelijk bij ons.”

Henk Kuipers bestreed dat ook niet. Wat hij echter een beetje miste was creativiteit. Als voorbeeld noemde hij de wethouder die met een bus vol werkzoekenden door het Westland reed om te kijken of er nog geschikte banen waren. Wethouder Bak vond dat de VVD-leider wel een erg simpele voorstelling van zaken gaf. “Het is in de praktijk echt niet zo eenvoudig als u zegt.”

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie