Fietsersbond komt zaterdag in actie tegen grote aantal fietsdiefstallen

29 juni 2012 om 00:00 Nieuws

HOOFDDORP - De Fietsersbond afdeling Haarlemmermeer organiseert voor zaterdag 7 juli een speciale informatiemarkt op het Polderplein in Hoofddorp. Van 10 tot 16 uur wordt voorlichting gegeven over het voorkomen van fietsdiefstallen. Volgens de Fietsersbond zijn vorig jaar zo'n 3.000 fietsen gestolen.

"Een enorm aantal", aldus Han van der Ploeg van de plaatselijke afdeling. "Wij denken dat deze hoeveelheid teruggedrongen kan worden. Maar dan moeten de mensen wel meer letten op zaken als het parkeren van de fiets (een goed slot, hoeveel sloten, wel/niet ergens aan vastzetten), aangifte doen (hoe, wat is landelijke registratie?) en het kopen van een fiets met een opvallend lage prijs (voorkom dat je zelf een heler wordt).

Er zijn demonstraties van ARIE-WEG-IS-IE die laat zien hoe gemakkelijk het is om met eenvoudig gereedschap een slot open te breken.

Vrijwilligers van de Fietsersbond Haarlemmermeer zijn aanwezig om verdere informatie te geven over alle aspecten van de fietsdiefstal.

Er zijn voorbeelden van "ART" goedgekeurde sloten. Er worden gratis registratiekaartjes uitgedeeld voor het noteren van de noodzakelijke gegevens. Is er dan toch nog sprake van diefstal, dan zijn direct de goede gegevens beschikbaar voor een aangifte.

Er zijn goede fietssloten te koop. Wie tijdens de informatiemarkt lid wordt van de Fietsersbond krijgt een fietsslot cadeau.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie