Heimanshof Open weekend 7 en 8 juli met thema's als waterbeestjes en oude granen

30 juni 2012 om 00:00 Nieuws

HOOFDDORP - In juli is het onderwater leven explosief tot leven gekomen: kreeften, salamanders, kikkers, platwormen, bloedzuigers, libellelarven en waterwantsen in tientallen soorten leven hun drukke en geheimzinnige leven onderwater. Op het land staan de velden en akkers in volle bloei en ook de meer dan 40 soorten graansoorten en andere oude of vergeten landbouwgewassen.

Dat zijn twee van de thema's waar bezoekers in De Heimanshof nader kennis mee kunnen maken. Naast vele andere zaken, zoals d natuurspeelplaats, de kassen, bijenhotels maken en rondleidingen door de 150 verschillende landschapjes met circa 800 plantensoorten met al het andere leven. De data: 7 en 8 juli,

Dit weekend is speciaal op kinderen ingesteld en met de ouders en kinderen van onze jeugdnatuurclub georganiseerd.

Heemtuin De Heimanshof is elke week van het jaar een bezoek waard. De 21 thema's die jaarrond te verkennen zijn staan in de nieuwe ontdekgids van de tuin. Dit jaar is de tuin uitgebreid met een nieuw soort attractie: een natuurspeelplaats voor kinderen en ouders, die dankzij gastouders tussen 1 april en 1 oktober ook elke woensdag-, vrijdag, zaterdag- en zondagmiddag open is van 13 tot 17 uur.

De eerste weekenden van juli en augustus zijn er in de middag vanaf 13 uur permanent rondleidingen voor bezoekers en activiteiten voor kinderen en volwassenen.

In De Heimanshof worden elk jaar tientallen bijenhotels gebouwd die voor scholen, bedrijven en gezinnen ter beschikking staan. Op het open weekend is de voorraad te zien voor belangstellenden. Wie dat wil, mag zelf een bijenhotel maken en mee naar huis nemen tegen betaling van een kleine vergoeding.

Andere activiteiten tijdens het open weekend zijn:

- Rondleidingen door de tuin (bloemen, eetbare kruiden, insecten en planten)

- Schminken

- Waterbeestjes vangen en bekijken

- Spelen in de struintuin

- Meel malen om zelf pannenkoeken te bakken

- Bijenhotels maken voor thuis

Voor meer informatie: Franke van der Laan: info@deheimanshof.nl of (06) 48 22 64 90.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie