Nieuwe moestuintjes voor jeugd bij De Heimanshof

30 juni 2012 om 00:00 Nieuws

HOOFDDORP - De Jeugdnatuurclub van de Heimanshof heeft weer nieuwe tuintjes beschikbaar voor ouders met kinderen die zelf groenten willen (leren) verbouwen. De jeugdclub adopteert de 100 tuintjes van het schooltuinprogamma van het NMCH, dat met de zomervakantie wordt afgerond. Kennismaken met het programma kan op woensdagmiddag 4 en 11 juli, tuinieren kan vanaf 18 juli t/m maart 2013.

De deelnemers beginnen meteen beginnen met pompoenen, courgettes en bonen kweken en ook sla, radijs, boerenkool en talloze andere groenten groeien nog volop. Kinderen vanaf zes jaar die iets met natuur en tuinieren hebben, kunnen elke woensdagmiddag tussen 14 en 15 uur meedoen, liefst met een ouder of grootouder om de magie van het tuinieren samen te beleven. Ervaring is niet nodig.

Iedere woensdagmiddag zijn zo'n 25 kinderen en circa 20 ouders enthousiast aan het werk in hun tuintje (zie foto). "Het is leuk! Er is steeds weer iets nieuws te ontdekken.'' ,,Franke vertelt een boel over het kweken van de groente en hoe je het kunt eten. En om drie uur is de verloting van groenten die mee naar huis mogen.''

Kinderen die mee willen doen, worden lid van de Jeugdnatuurclub. Dat kost 15 euro per jaar. Als ze goed tuinieren, kunnen ze wel voor 100 euro groente verbouwen. Als lid van de club kunnen de kinderen ook meedoen aan de maandelijkse zaterdagmiddag activiteiten. Op het programma staan onder meer het bespieden van herten, roofvogels ringen, roeien in natuurgebied Botshol, het oogstfeest en allerlei andere leuke ontdekkingstochten in de natuur.

Voor meer informatie over de Jeugdnatuurclub: www.deheimanshof.nl/jeugdclub

Voor een kennismakingsbezoek of een afspraak: Franke van der Laan, (06) 48 22 64 90 of info@deheimanshof.nl.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie