Prachtige voorstelling `Mythen en Legende' van Dance & Ballet Company

30 juni 2012 om 00:00 Nieuws

HOOFDDORP - Meer dan 400 leerlingen van de Dance & Ballet Company hebben laten waar zij de afgelopen periode aan gewerkt hadden. In het thema Mythen en Legende kwamen de klassieke, streetdance en jazz leerlingen het toneel van de Philharmonie in Haarlem op.

Charlotte Oostman danste de solo van Pandora in het prachtig vertolkte Pandora's Box naar choreografie van Karen Schoonheim. Godinnen en duiveltjes zorgden voor het openen van de doos, vol ellende en verdriet. Als finale dansten de 65 selectieleerlingen in de dans `Hoop'.

De fabeldieren van Marlies Kornmann waren prachtig: vuurvogels, eenhoorns en vampieren waren mooie thema;s voor de tieners. De jongste kinderen dansten zoals Dolfje Weerwolfje zou doen. De kleuters waren aandoenlijk in de middagvoorstelling: vogels, konijnen, zonneschijn en sterrenstof waren hun sprookjes thema's. De kabouters hadden ook twee reuzen, hulpjuffen Meghan en Lisa.

Streetdance en hiphop was goed vertegenwoordigd. Griekse mythologie, Dracula en Minas Tirith waren hun thema's en zij vertolkten die fantastisch. Het werk was eigentijds, goed aangekleed en volledig eigen. De meer lyrical moves vragen om muzikaliteit en dat spatte van het toneel.

De finale van de Dance & Ballet Contest stond ook op het toneel. Tien kinderen in de leeftijd tot 18 jaar lieten in 1 minuut zien wat zij in huis hadden. Winnaar in de leeftijdsgroep tot 12 jaar is Ellyne Knol geworden en vanaf 12 jaar Dionne Halderman. Zij hebben een lesseizoen dansen gewonnen en een cadeaubon van de Firenze Dancewear in Haarlem.

Op maandag 2 september beginnen de proeflessen weer bij Dance & Ballet Company, zie www.Dans-NU.nl.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie