Afsluiting expositie 'Luid Land' in het Kunstfort

2 juli 2012 om 00:00 Cultuur

VIJFHUIZEN - De expositie 'Luid Land' is de afgelopen paar maanden in het Kunstfort bij Vijfhuizen te zien geweest. Bezoekers kunnen nog van de succesvolle expositie genieten tot zondag 8 juli. Op deze dag is de feestelijke afsluiting van de tentoonstelling. Op 5 juli is er een expertmeeting over het project.

De kunsttentoonstelling Luid Land gaat over geluid, over landschap en over stilte. Om de overlast van het grondgeluid van opstijgende vliegtuigen van Schiphol op de polderbaan te lijf te gaan hebben landschapsarchitecten en kunstenaar Paul de Kort een geluidslandschap ontworpen voor de Haarlemmermeer: Land Art park Buitenschot.

Tijdens de feestelijke afsluiting van de tentoonstelling op zondag 8 juli, vanaf 13 uur, zijn er kunstrondleidingen langs alle kunstwerken en geluidswerken van Nathalie Bruys en Saskia Janssen. De Haarlemse stadsdichter George Moormann geeft een bloemlezing van stiltepoëzie. Om 16.30 uur is er in de Genieloods een Clapdance performance Lithium (Mania) te zien van choreografe Andrea Bozic in samenwerking met Julia Willms en dansers.

Tijdens de expertmeeting op 5 juli om 14 uur, vrij toegankelijk, wordt er een rondleiding gegeven. Ook zijn landschaparchitect Lodewijk van Nieuwenhuizen, kunstenaar Paul de Kort en landschapsexpert Kester Freriks te horen.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie