‘Snoepreisje naar Cebu op kosten van belastingbetaler’

26 juli 2012 om 00:00 Nieuws

HOOFDDORP - De fractie van Forza! heeft zich afgemeld voor een reis eind november met collegaraadsleden, burgemeester Theo Weterings en wethouder Steffe Bak naar zusterstad Cebu op de Filippijnen. Volgens de partij is er sprake van een snoepreisje.

Behalve de burgemeester en wethouder Bak gaan ook de raadsleden Mieke Booij (PvdA), Henk Kuipers (VVD), Denise Abbas (D66), Ron Heimerikx (HAP) en Nicole Mulder (GroenLinks) naar Cebu. Forza! ontbreekt dus in dit gezelschap. Fractievoorzitter Paul Meijer ziet geen enkele toegevoegde waarde in dit bezoek aan Cebu ‘op kosten van de belastingbetaler’.

Meijer: “Het is niet aan de burgers uit te leggen wat Haarlemmermeerse politici te zoeken hebben op de Filippijnen. Ontwikkelingshulp is absoluut geen taak van de gemeente en de inwoners van de gemeente worden van dit bezoek ook niet beter. Dus is het gewoon een snoepreisje voor een selecte groep politici én dat in een tijd dat iedereen moet inleveren.”

De fractie van Forza! zegt geen mogelijkheden te zien om de reis tegen te houden, omdat bijna alle grote partijen iemand hebben afgevaardigd om naar Cebu af te reizen.

Een gemeentewoordvoerder wijst erop dat er elke raadsperiode een delegatie van de gemeenteraad naar Cebu gaat. Tussen Haarlemmermeer en Cebu bestaat al ruim 20 jaar een vriendschapsband, die ook wordt gedragen door de inwoners van beide gemeenten.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie