Dierenopvang overgenomen door Dierenbescherming

26 juli 2012 om 00:00 Nieuws

Het doel van de dierenbescherming is om dieren te helpen met haar dierenambulance en asiel. Ook verenigt het gevonden dieren met hun eigenaren, inspecteert meldingen van dierenmishandeling, voorkomt dierenleed, geeft voorlichting over dierenwelzijn, en probeert met beleidsbeïnvloeding diervriendelijke wet- en regelgeving te bevorderen.

HAARLEMMERMEER - De gemeente Haarlemmermeer wil de dierenzorg en de financiële toekomst van het dierenasiel veilig stellen. Het college van Burgemeester en Wethouders van Haarlemmermeer is op dinsdag 10 juli daarom akkoord gegaan met de overname van het dierenasiel in Hoofddorp door de Dierenbescherming afdeling Noord-Holland Zuid.

Namens het college tekende Steffe Bak de overeenkomst. De exploitatie van het dierenasiel door de Dierenbescherming is daarmee een feit. De Dierenbescherming neemt zitting in het bestuur van het dierenasiel, de Stichting Dieren Opvang Haarlemmermeer. “Onder lastige omstandigheden heeft het bestuur van de SDO het initiatief genomen om in gesprek te gaan met de Dierenbescherming. Samen met de gemeente Haarlemmermeer zijn het bestuur van de SDO en de Dierenbescherming tot goede afspraken gekomen. De bestuursleden van de SDO hebben hun volledige medewerking gegeven aan deze nieuwe samenwerking. Voor al hun inspanningen ben ik de leden zeer erkentelijk”, aldus Steffe Bak.

Het afgelopen jaar is dierenzorg regelmatig onderwerp van gesprek geweest in het college. Gewonde dieren of zwerfdieren moeten zowel medisch als qua zorg op een goede manier worden vervoerd, behandeld en verzorgd. De gemeente heeft daarom de kwaliteit van het transport van zwerfdieren verhoogd door gebruik te maken van de dierenambulance van de Dierenbescherming.

Ook het dierenasiel was onderwerp van zorg. Hoewel de kwaliteit van de dierenverzorging goed is was het niet mogelijk de exploitatie dekkend te krijgen waardoor o.a. het personeel geen extra (medische) trainingen kon volgen. Dat blijkt niet mogelijk zonder een vorm van schaalvergroting. Hiervoor is nu een oplossing gevonden. De Dierenbescherming neemt naast de exploitatie ook het personeel van de SDO over en er wordt scholing aangeboden.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie