Kwartiermaker duurzaam bedrijf zoekt projecten

26 juli 2012 om 00:00 Nieuws

HOOFDDORP - Andrea van de Graaf, voormalig manager duurzaamheid bij afvalverwerkingsbedrijf De Meerlanden, is aangesteld als kwartiermaker van het nieuwe gemeentelijk duurzaam bedrijf. Dat heeft wethouder John Nederstigt vorige week bekendgemaakt.

De gemeenteraad ging afgelopen voorjaar akkoord met de plannen voor het duurzaam bedrijf, dat projecten gaat ondersteunen voor het gebruik van duurzame energie voor energiebesparing en het terugdringen van CO2-uitstoot. Er is in totaal 3.3 miljoen euro beschikbaar. Van de Graaf moet het komende half jaar op zoek naar dergelijke projecten. De raad heeft met wethouder Nederstigt afgesproken dat eind dit jaar wordt bekeken welke projecten in aanmerking komen voor steun.

John Nederstigt is blij met de aanstelling van Andrea van de Graaf. Zij is de ‘geestelijke moeder’ van het vergisten van groenafval, zoals dat op dit moment bij De Meerlanden wordt gedaan. Van de Graaf is op dit moment werkzaam voor de stichting Urgenda, een organisatie die zich inzet voor durzaamheid en innovatie in Nederland. Van de Graaf gaat die taak het komende half jaar combineren met die van kwartiermaker bij het duurzaam bedrijf.

Het is de bedoeling dat het duurzaam bedrijf projecten ondersteunt die de eerdergenoemde doelen nastreeft. Het gaat om projecten vanaf 500.000 euro. Marktpartijen moeten zelf het grootste deel daarvan investeren. Het duurzaam bedrijf kan een deel van die investering bijdragen.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie