Nóg meer wereldse smaken H’meer Culinair

26 juli 2012 om 00:00 Nieuws

Dit jaar is er weer een groter aantal restaurants dat aan dit gratis toegankelijke evenement deelneemt. Op de voorlopige lijst staan inmiddels veertien bedrijfsnamen en daarmee is het totaal aantal nog niet bereikt. Het enthousiaste, vernieuwde organisatieteam is momenteel keihard bezig met de benodigde voorbereidingen.

Eet- en proeffeest begint op vrijdag 31 augustus HOOFDDORP - Haarlemmermeer Culinair staat aan de vooravond van de zesde editie. Place to be is ook nu het Burgemeester van Stamplein in Hoofddorp. Daar staat vanaf vrijdagmiddag 31 augustus 16 uur t/m zondagavond 2 september 22 uur alles in het teken van een smakelijke proeverij.

Robine van der Zwaard: “Het is een open deur om te melden dat dit niet de makkelijkste tijd is om sponsors voor een dergelijk gratis evenement te vinden. Toch lukt het ons om iedere dag bestaande en nieuwe sponsors voor ons vernieuwde evenement te interesseren. We zijn er zeker nog niet en gaan hard door. De website is grotendeels aangepast en bevat al veel relevante informatie. Michel en Judy Sakes van Bizziebee hebben er de afgelopen periode veel tijd en energie in gestoken om het zover te krijgen. Tijdens onze bezoeken aan bedrijven, maar ook van belangstellenden krijgen wij steeds weer de vraag of er al iets meer over de restaurants gemeld kan worden?

Op de lijst voor 2012 staan de Hoofddorpse restaurants L’Hirondelle, Senbazuru, Bar Bistro Joseph, Grand Cafe Sjapo, Trattoria Buoni Amici, Eetcafé De Vaart, Elders, Gusto d’Italia en Arabesque. Uit Heemstede komt ook dit jaar weer Cozy Restaurant. Deze lijst is nog niet compleet. Er zijn nog onderhandelingen gaande met diverse restauranthouders die ieder op hun manier een mooie aanvulling op het bestaande aanbod kunnen leveren. Zodra wij daar meer over weten maken wij daar absoluut gelijk melding van.’’

Vervolgens: “Wij hebben in een vroeg stadium met de restauranthouders gesproken en zijn tot een nieuwe opzet van het evenement gekomen. Daarbij is het de bedoeling dat er per restaurant maximaal vijf verschillende en hoogwaardige gerechtjes beschikbaar zijn en een speciaal drankje. Door het grotere aantal restaurants is uiteraard ook sprake van een grotere diversiteit aan gerechten.

De prijzen van de gerechten mogen niet boven de vijf euro uitkomen. Nieuw is dat het aantal zitplaatsen beperkter zal zijn dan bij voorgaande edities. Dat past bij het nieuwe idee dat Haarlemmermeer Culinair meer dan ooit een proeverij moet zijn. Gedachte is dat mensen meer van restaurant naar restaurant lopen en daar kennismaken met de smaken die zij te bieden hebben.

Iedere dag is er het nodige entertainment en voor de kinderen is er via HappyKids een mogelijkheid voor deskundige opvang en speelvertier. Ook aan de kinderen is gedacht.

Voor meer informatie: www.haarlemmermeerculinair.nl en volg het evenement ook op Facebook .

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie