Haarlemmermeerruiters 8 maal kampioen geslaagd Noord-Hollands kampioenschap springen en dressuur

25 juli 2012 om 00:00 Nieuws

HOOFDDORP - Afgelopen weekend zijn in het Haarlemmermeerse Bos de Regiokampioenschappen Paardensport van de provincie Noord-Holland gehouden. Een kampioenschap voor de basisport. Voor de Haarlemmermeerruiters, die dit evenement organiseerden, in alle opzichten een zeer geslaagd evenement.

Niet alleen liep de organisatie drie dagen lang op rolletjes, was het prachtig weer en waren alle deelnemers vol lof over de prachtige locatie, het kampioenschap leverde voor de Haarlemmermeerruiters ook maar liefst 8 kampioenen op.

Op vrijdag bij het springen voor paarden kwalificeerden de Haarlemmermeerruiters zich in alle rubrieken voor een startbewijs op de Hippiade, de Landelijke kampioenschappen die begin september in Ermelo worden gehouden. In het L springen werd Roxy Gouwswaard met Barilla kampioen, in het M springen was dat Ingrid van de Weijden, springinstructrice bij de Haarlemmermeerruiters, met Taloubetzeus K Z. Het Z springen werd ook gewonnen door Ingrid, nu met haar paard Zychinda K. In de hoogste klasse, het ZZ springen werd Glenn Knoetser met Febo's L'argentina kampioen.

Zaterdag was het Haarlemmermeerse Bos vol met ponyruiters, die dressuur reden en sprongen. Nu waren het Boaz Sharon met zijn pony Nico en Charlize Wielart met haar pony Danton die voor de Haarlemmermeerruiters kampioen werden bij het springen.

De laatste dag was voor de dressuurruiters. Maar liefst 250 ruiters en amazones kwamen aan de start. Denise Boersma met haar paard Diamant V werd kampioen in de L1 dressuur. Aan het eind van de dag bleek de dressuuramazones en springruiters van de Haarlemmermeerruiters gezamenlijk het beste resultaat nee gezet te hebben. Zij mogen het, op het verenigingskampioenschap in Ermelo, opnemen tegen andere succesvolle verenigingen van Nederland.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie