Beusenberg doet ook aangifte tegen accountant van gemeente (update)

27 juli 2012 om 00:00 Nieuws

HOOFDDORP - Ondernemer en raadslid Rinus Beusenberg van Sociaal Rechts Haarlemmermeer (SRH) heeft deze week opnieuw aangifte gedaan tegen tegen de gemeente en ook tegen de huisaccountant van de gemeente, Deloitte. Volgens Beusenberg is er sprake van boekhoudfraude.

De kwestie draait om een stuk grond op het terrein De Liede-West, dat ooit door Beusenberg aan de gemeente is verkocht. Volgens het taadslid heeft de gemeente deze grond ten onrechte buiten de overzichten over gemeentelijke grondzaken (TMG's) gehouden.

Beusenberg deed daarvan eerder dit jaar melding aan de accountant die de jaarstukken van de gemeente over 2011 moest goedkeuren. Volgens het raadslid was de accountant aanvankelijk erg belangstellend over de melding en zou hij de kwestie zelfs onderzoeken. Naderhand wilde hij echter geen contact meer met het raadslid.

De jaarstukken 2011 zijn inmiddels goedgekeurd en ook vastgesteld door de gemeenteraad. Beusenberg vermoedt dat de door hem gemelde misstand bij eerdergenoemde grondtransactie door de accountant is toegedekt. Hij wil deze kwestie ook voorleggen aan de beroepsvereniging voor registeraccountants.

De aangifte van boekhoudfraude is de zoveelste procedure over het gebied De Liede-West. Beusenberg deed in dezelfde kwestie eerder dit jaar aangifte tegen wethouder Arthur van Dijk wegens meineed. Volgens het raadslid heeft de wethouder als getuige bij de rechtbank in Rotterdam gelogen over wie de eigenaar is van de bewuste grond. Van Dijk zei dat de gemeente nog steeds eigenaar is, maar volgens Beusenberg stelt dat uit geheime stukken blijkt dat de gemeente de grond heeft verkocht aan Tennet.

Arthur van Dijk deed op zijn beurt aangifte tegen Beusenberg. Hij verwijt hem laster en het doen van een valse aangifte. Volgens de wethouder moet het maar eens afgelopen zijn met de aanhoudende stroom verdachtmakingen door Beusenberg. Het raadslid is echter niet van plan zijn strijd te staken. Hij heeft aangekondigd nu ook de betrokken accountant van Deloitte als getuige in Rotterdam te willen horen.

Volgens een woordvoerder van de gemeente is de nieuwe aangifte van Beusenberg nog niet bekend in het raadhuis. Daarom kan de gemeente er inhoudelijk niet op reageren. De aangifte wordt echter in het volste vertrouwen afgewacht, aldus de zegsman.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie