Kunstenaars exposeren gezamenlijk in De Kolk

27 juli 2012 om 00:00 Nieuws

SPAARNDAM - Drie kunstenaars exposeren vanaf zaterdag 4 augustus tot en met zondag 26 augustus elk weekeinde in Kunstcentrum de Kolk in Spaarndam. Het gaat om Rob Daniëls, Jan Affourtit en Anke Olthof-Boekhout.

Bij het werk van Rob Daniëls is een groot respect voor de traditie waarneembaar. Er zitten veel eigentijdse elementen in. In het grote doek 'Met je hoofd in de wolken' bijvoorbeeld spelen meisjes met strikken in het haar de hoofdrol, rijdend door het Franse landschap op een fiets met 'hulpmotor'.

Jan Affourtit (Velsen, 1953) voltooide in 1981 zijn opleiding aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten te Den Haag. Aanvankelijk was zijn werk sterk beïnvloed door het Duits expressionisme (met name Max Beckmann), later ontstond een meer 'gestileerd realistische stijl', waarin nog steeds invloeden uit het expressionisme zijn terug te vinden. Affourtit maakt voornamelijk portretten van mens en dier.

Anke Olthof-Boekhout maakt moderne, abstracte beelden in lichte en aardse kleuren die variëren van fragiel tot massief. Ze werkt met verschillende soorten steen zoals marmer, serpentijn en albast en weet al hakkend, vijlend en schurend bijzondere beelden te maken. Terugkerende thema's zijn: het vrouwenlichaam.

De Kolk is uitsluitend de weekenden open van 12 tot 17 uur. Locatie Westkolk 4, Spaarndam. Zie tevens www.kunstcentrumdekolk.nl.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie