Jeroen Mul toch nog 8e in Porsche Supercup na diskwalificatie

29 juli 2012 om 00:00 Nieuws

BADHOEVEDORP/MOGYORÖD - Jeroen Mul is in het definitieve klassement van de tweede race van de Porsche Supercup in Hongarije alsnog een plaats opgeschoven. Door diskwalificatie van de als derde gefinishte Sean Edwards klom Mul op naar de achtste plek in de einduitslag van de race. Het is Muls beste klassering in de Porsche Supercup tot zover dit seizoen.

Sean Edwards werd een uur na afloop van de race uit de uitslag geschrapt nadat bij technische keuring was gebleken dat er een onderdeel aan zijn auto ontbrak.

De Badhoevedorper die gisteren in de eerste race al in de tweede ronde zijn Waterloo vond door onbesuisde acties van concurrenten, herstelde zich vandaag vanaf een zesde startrij uitstekend en ontving daarvoor de beloning in de vorm van zijn tweede top tien-klassering van dit seizoen.

De vroege uitschakeling in de eerste race gisteren betekende dat Mul het beste van zijn banden nog niet had verbruikt. En omdat iedereen vandaag volgens de regels op gebruikt rubber moest starten, leek de Team Bleekemolen-rijder daardoor in het voordeel.

"Ik heb mijn nog gedeeltelijk nieuwe banden vooral proberen te gebruiken om in het begin flink snelheid te maken en mensen in te halen. Hoewel ik bij de start daardoor goed kon aansluiten lukte dat tweede echter niet helemaal zoals ik wilde'', aldus Mul. "Het circuit is smal en bochtig en geeft helaas maar weinig mogelijkheden tot inhalen.''

Een lichte aanvaring met Philipp Eng halverwege de race zorgde er ook nog eens voor dat de sporing van Muls Porsche op slag 'verlopen' raakte. "Vanaf dat moment moest ik alle zeilen bij zetten om de auto goed in de koers te houden en kon ik niets aanvallends meer uitvoeren. Toen vervolgens mijn teamgenoot Zampedri en ook Eng voor me er af gingen schoof ik uiteindelijk toch nog door plaats 9. Vervelend voor hen maar nu eens gunstig voor mij'', zo stelt de Bribus-rijder. Plaats 9 werd ruim na de race dus een plaats 8.

De wedstrijd werd gewonnen door Christian Engelhart.

Over enkele weken is Jeroen Mul in Nederland in actie te zien. Eind augustus rijdt hij als gastrijder mee in de Porsche Carrera Cup tijdens het DTM-weekend op Zandvoort.

Foto's: mspb/Lukas Gorys

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie