Incredible India Open op TV Hoofddorp is van start gegaan

30 juli 2012 om 00:00 Nieuws

HOOFDDORP - Voor de 38ste keer wordt het open toernooi van TV Hoofddorp georganiseerd. Na het succesvolle toernooi van vorig jaar, was er de lastige taak om het succes te overtreffen of anders te evenaren. Dat is gelukt, met 497 deelnemers is het aantal deelnemers met bijna 10% toegenomen.

Het voorweekend zit er op van het Incredible India Open op TV Hoofddorp. Ondanks de slechte weersvoorspellingen voor het weekend zijn slechts de laatste 3 partijen van de zondag voor maximaal een half uur naar de Dik Tromhal uitgeweken om daar uitgespeeld te worden, waardoor het programma van 123 wedstrijden afgerond kon worden. Er stonden echter meer partijen gepland, maar vanwege (halve) finaleverplichtingen bij andere regionale toernooien moesten er wedstrijden verschoven worden naar een latere datum.

Met ingang van deze editie is de categorie 2 toegevoegd aan het programma op TV Hoofddorp. De hoogste geplaatste deelnemer die meedoet is Philippe Niewerth, die een rating heeft van 1,18, maar hij moet zien af te rekenen met o.a. de Haarlemmermeerse spelers Bart van Kampen, Tim de Rooij, Wouter Kramps, Bas van Bentum, Marcel Reuter en Stefan Bergman.

Bij de dames is Nicky van Bakel de Haarlemmermeerse troef. Elke avond staat er wel een wedstrijd van dat topniveau bij de heren of dames op TV Hoofddorp op de planning. Tevens is er miv van deze editie gekozen om te spelen via Actuele Rating. Dit is een nieuw spelsysteem waardoor de wedstrijden spannender worden, maar daardoor vaker ook langer zullen duren, omdat het onderlinge verschil tussen de deelnemers kleiner wordt.

Het complete dagschema en meest actuele informatie met betrekking tot het toernooi is te vinden op www.tvhopen.nl.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie