Spotters te laat of op verkeerde plek bij 'eerste' A380

31 juli 2012 om 00:00 Nieuws

SCHIPHOL - De landingsbanen van Schiphol mogen doorgaans rekenen op behoorlijk wat belangstelling van vliegtuigspotters. Maar woensdag was het toch even wat drukker dan normaal. De belangrijkste reden: de eerste landing en start van een A380 mét passagiers.

De A380 had namelijk al in 2010 een bezoek gebracht aan Schiphol, toen via de Polderbaan, dit keer werd de landing ingezet op de Zwanenburgbaan. Veel eerder dan gepland overigens. Het grootste passagiersvliegtuig landde al één minuut voor 13 uur, terwijl in diverse mediaberichten een tijdstip van 13.30 werd genoemd. Resultaat: veel spotters kwamen te laat.

Vliegtuigen die landen moeten over het algemeen ook weer opstijgen. Net zoals de A380 van Emirates die 1 augustus startte met een lijndienst tussen Dubai en Amsterdam. Even over 15.30 uur stond het daarom vol met belangstellenden 'op de kop' van de Aalsmeerbaan. Het wachten werd beloond, want rond 16 uur kwam de A380 in zicht. Enkele minuten was het toestel al kilometers onderweg naar Dubai.

De A380, het grootste passagiersvliegtuig ter wereld is een dubbeldekstoestel dat ruimte biedt aan 427 stoelen voor de Economy Class, 76 slaapstoelen voor de Business Class en 14 First Class privésuites.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie