‘Zovele positieve reacties geven me heel veel energie’

30 augustus 2012 om 00:00 Nieuws

Anne de Rooij staat nummer 58 op de kandidatenlijst van de Partij van de Arbeid. De Vijfhuizense startte haar persoonlijke campagne vorige week met hulp van een team bevriende plaatselijke PvdA’ers. “Bijna elke avond zijn we in touw. We gaan langs de deuren en flyeren in winkelcentra.”

Kandidaat-Kamerlid Anne de Rooij (PvdA) erg druk met campagnevoeren VIJFHUIZEN - Ze geeft toe dat ze er wel een beetje tegenop heeft gezien, maar middenin de verkiezingscampagne valt het Anne de Rooij eigenlijk best mee. “Of ik al moe ben van het campagnevoeren? Door zovele positieve reacties van mensen krijg ik gelukkig heel veel energie.”

De Vijfhuizense, die ook voor de PvdA in de gemeenteraad zit, is getroffen door de positieve reacties die ze tot nu toe heeft ontvangen. “Mensen zijn oprecht belangstellend. Bij sommigen mogen we zelfs binnenkomen om verder te praten. De reacties zijn goed. Dat komt ook doordat Diederik Samsom een eerlijke en genuanceerde boodschap heeft.”

De Rooij stelt dat de sfeer nu heel anders is dan in 2010 bij de gemeenteraadsverkiezingen. Toen keerden met name aanhangers van de PVV zich fel tegen toenmalig PvdA-leider Job Cohen, omdat die een veel te slappe houding zou hebben tegenover allochtonen. “Ik voel dat nu veel minder. Er is duidelijk minder behoefte aan polarisatie. Het begint door te dringen dat je problemen niet oplost door te gaan kiften. De partij van Wilders verliest daardoor aanhang. We zullen het toch met elkaar moeten doen. Ik breng graag de genuanceerde boodschap.”

Anne de Rooij profileert zich in de campagne graag met haar oproep om de leefbaarheid in dorpen op peil te houden. Zo staat het ook in de flyer die ze dezer dagen links en rechts uitdeelt. “Ik maak me sterk voor de leefbaarheid van dorpen en kleine kernen. Zodat jouw kinderen naar de school van hun keuze kunnen. Zodat jouw moeder goed verzorgd wordt. Zodat je werk en?privé kunt combineren. Zodat in jouw?buurt ook genoeg te doen is voor jongeren?én ouderen. Zodat jij je prettig voelt in je eigen omgeving.”

Op haar speciale weblog over de verkiezingen schrijft de PvdA-kandidate dat zij broedt op een tweet die veel stof zal doen opwaaien “Eigenlijk mag dat natuurlijk niet, want ik sta niet voor de korte boodschap, maar voor het doorwrochte verhaal. En alleen maar twitteren om aandacht te krijgen, dat is eigenlijk ook een beetje vals spelen.” Toch vindt Anne de Rooij het leuk om in deze tijd van de sociale media leuk om na te denken over hoe ze genoeg media-aandacht kan krijgen voor haar campagne.

Voldoende aandacht krijgen gebeurt tot 12 september vooral op straat met flyeren en met speciale verkiezingsbijeenkomsten. De Rooij kijkt al uit naar het verkiezingsontbijt in buurthuis Cruquius, waarbij 7 september ook de nummer 2 van de lijst, Jetta Klijnsma, aanwezig is.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie