Forza!: Laat verkiezingsborden langs de A4 staan

28 augustus 2012 om 00:00 Nieuws

HOOFDDORP - De fractie van Forza! in de gemeenteraad wil dat de gemeente de grote verkiezingsborden van de Partij voor de Dieren langs de A4 met rust laat. Volgens de partij doet de sommatie van de gemeente om de borden te verwijderen afbreuk aan de vrijheid van meningsuiting.

Sinds enkele dagen is er nogal wat beroering over wat nu al het grootste verkiezingsbord van Nederland heet. Dit bord staat op het land van een landbouwer en toch wil de gemeente dat deze boer per direct het bord verwijdert. Het bord zou in strijd zijn met het bestemmingsplan. In totaal staan er twee verkiezingsborden langs de A4.

Forza!-fractievoorzitter Paul Meijer wil desnoods naar de rechter om het grote verkiezingsbord te laten staan. Meijer: "Het is werkelijk onzin om het bord te verwijderen. Het staat niemand in de weg en het verlevendigt de democratie. Dat zou de gemeente moeten toejuichen. Onze fractie staat voor de vrijheid van meningsuiting ook voor partijen, zoals de Partij voor de Dieren, waar wij niets mee hebben. De gemeente moet niet zo zeuren."

Wrang is volgens Paul Meijer dat een paar kilometer verderop langs de snelweg A4 bij Schiphol de VVD, de grootste partij in Haarlemmermeer, reclame maakt op een wel heel groot billboard en dat deze politieke uiting door de gemeente ongemoeid wordt gelaten.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie