Skyline Badhoevedorp verandert drastisch

29 augustus 2012 om 00:00 Nieuws

BADHOEVEDORP - Aan de Uiverstraat verandert de skyline van Badhoevedorp in rap tempo. Hoge gebouwen worden er in sneltreinvaart uit de grond gestampt.

Het is de laatste week van de grote vakantie en dat betekent huttenkamp in de speeltuin. Badhoevedorp wordt werelddorp en een grote groep kinderen waaronder Wesley, Roos, Tamara, Dominique, Annefleur, Hazel en Ben bouwt daar voortvarend aan mee. Ze zijn druk bezig met de realisatie van een groot kasteel. Een naam moeten ze nog bedenken. Wat ze wel weten is dat ze er vrijdag in gaan slapen. ,,En ook gaan keten'', verzekert de blonde Annefleur (7).

De vrienden Jordi, Thimon en Leonard zijn bezig met een prachtig buitenverblijf, compleet met puntdak. Ze zoeken het even niet in de hoogte, maar zijn een bank aan het maken. Een robuust geval. Ze doen voor de eerste keer mee, maar weten al zeker dat ze er volgend jaar weer bij zijn. ,,Dit is gaaf en we blijven ook slapen'', weten de mannen.

Gaaf vindt ook voorzitter Sander Peters het. Het zweet staat op z'n voorhoofd als hij met een stapel pallets komt aanzetten. ,,Het is keihard werken, maar we weten dat zo'n honderd kinderen zich uitstekend vermaken. En daar doe je het toch allemaal voor'', zegt Sander met een blik op de grote bedrijvigheid.

Er zijn nog de hele week activiteiten in de speeltuin. Met op vrijdag de vrijmarkt, het Rad van Fortuin, disco en blijven slapen. Zaterdag wordt het werelddorp afgebroken.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie